Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 11. – stro-B

A dalt, amit ma ajánlok neked, bevallom, pár napja ismerem csak. Viszont azonnali „dallamtapadást” okozott nálam! Az előadót viszont nagyon régóta ismerem, de egy fontos információt szintén csak pár napja tudok róluk.

Az érzés: libabőr és nosztalgia

A Grace nevű zenekar tudat alatt tett rám és a zenei munkásságomra mély benyomást. Az első daluk amivel találkoztam a Not Over Yet című volt. Imádtam!

Olyannyira, hogy volt időszak, amikor leültem a hangszereim elé és csak ez a dal, ezek a harmóniák jöttek a kezemből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2002-ben a Syncopa hangszerbolt és szervíz által megrendezett Villany Weekenden ennek a dalnak egy átgondolását adtam elő, melyről ez a remek felvétel készült (nemröhög).

Kicsit jobb minőségben itt tudod meghallgatni a dalt.

A Not Over Yetből számtalan feldolgozás, remix készült már, az aktuális kedvencem a Max Graham vs Protoculture Remix. Most mégsem ezt a dalt ajánlom neked, hanem egy olyat, melyet én is csak pár napja ismerek: If I Could Fly.

Nem csak a dal új számomra, hanem egy fonros információ a Grace zenekarról: az egyik alapító tag nem más, mint a nagy „öreg” Paul Oakenfold. Olyan régen volt már, mikor megismertem a zenéjüket (és 1999 óta már nem is aktívak), hogy az 1997 óta tartó internetes ámokfutásom során valahogy kimaradt ennek a lényeges információnak a felkutatása.

Az If I Could Fly című dal egyből előhozott belőlem minden emléket a ’90-es évekből. 1993-at írunk, az elektronikus zenék kezdtek elterjedni. Angliában pedig már javában hódít a drum’n’bass és az alapjaira is épülő stílus (drum’n’pop?), amit a mai napig nem tudok egyértelműen behatárolni (egy időben jungle jelzővel is illették). Nálam abszolut favorit volt. Innen hát a nosztalgia és a libabőr.

A dal egy jobb minőségű – ám klipp nélküli – verziója itt található.

 

További @strob napi zene:

2 hozzászólás a(z) “Napi zene 11. – stro-B” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük