Kategóriák
Blog

Google Plus pro tipp

Mikor a Google elindította a Google+ szolgáltatást, többen, akik ún. early adopterek vagyunk, nagy lendülettel fogtunk bele a használatába. Fokozatosan jöttek az új szolgáltatások, finomítások, lassan a design is helyreállt.

A Google+ egyik nagy különbsége az (volt) a Facebookkal szemben, hogy bárki követhet bárkit, nincs szükség visszaigazolásra, az ismerettség jóváhagyására. Időközben a Facebookon is megjelent a „Feliratkozás” / „Subscribe” lehetőség, amikor követni lehet egy személyt anélkül, hogy ismerősnek jelölném.

Én az elején nagyon tartózkodó voltam a visszajelölésekkel, olyan nevek jelöltek be, akiket semmi szín alatt nem ismertem, de igazából ez nem zavart – úgyis csak rajtam múlik, mit, hogyan osztok meg. Aztán elkezdtem visszajelölni mindenkit, aki engem bejelölt. Csináltam erre egy külön kört, following néven. Ezzel próbáltam szűrni a számomra irreleváns tartalmat.

Igenám, de a Google+ szolgáltatásban az alap nézet az mindig a stream/folyam, amiben minden körhöz tartozó bejegyzés látható. Azaz a zaj is. Éppen ezért, szépen lassan kezdett a lendületem alábbhagyni a Google+ szolgáltatását illetően, de egy mai chat alkalmával Ivan felhívta a figyelmem egy újdonságra.

A képen látható, hogy ha rámegyünk egy körre, amit vagy mi alkottunk, vagy a „beépítettet” használjuk, akkor megjelenik a beviteli mezőnél egy csúszka.

Ezzel a csúszkával azt tudjuk állítani, hogy az adott kör bejegyzéseiből mennyi jelenjen meg a fő folyamban (stream).

Egyelőre csak fogalmakkal operál, de a két véglet nagyon jól használható: minden bejegyzést mutasson vagy egyet sem az adott körből.

Gyorsan végig is szaladtam azokon a körökön, melyek tartalmára nem vagyok napi szinten kíváncsi, majd örültem, mert sikerült így megtisztítanom a fő hírfolyamot.

Ez az apró újítás nekem most elég egy időre, hogy megint lássak fantáziát a Google+ szolgáltatásban és elkezdjem újból használni.

2 hozzászólás a(z) “Google Plus pro tipp” című bejegyzéshez

Én sem szeretném, sőt, látom a lehetőséget benne, hogy itt ténylegesen az információ átadás és oda-vissza kommunikáció megoldható, mert a facebookon, bár tiltható, de sokkal több a zaj – indiánnevek, eltűnt nagymamák és stb…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük