Kategóriák
Blog

Az OSX és az Audio 8 DJ fejhallgató kimenete

A mai nap próbáltam rájönni arra, hogy miként lehetne rávenni a külső Native Instruments Audio 8 DJ hangkártyámat, hogy az OSX rendszerhangokat, vagy legalábbis az iTunes, QuickTime hangja a fejhallgató kimeneten – ami jelen esetben az OUT 7-8 – jelenjen meg.

Eddig ez a probléma nem nagyon jött elő, mert akkor hallgattam fülessel a zenét, amikor dolgoztam, és az Ableton Live-ban egyszerűen be lehetett állítani, hogy a MASTER „sáv” a 7-8-as kimeneten jelenjen meg.

Most viszont arra volt szükségem, hogy az iTunes-t tudjam fülessel hallgatni.

A megoldás relative egyszerű: a történet az Applications/Utilities mappában kezdődik, ahol az Audio Midi Setup program található. Miután ezt elindítottam, kiválasztottam az Audio 8 DJ-t, mint kimeneti eszközt, az Output részt, mert ugye a kimenő hangot akarom állítani és a Stream 4-et, ez a 4-ik stereo audio sáv, az OUT 7-8. Ezután a Configure speakers… gombra kattintva egy újabb panelt kapunk, ahol be tudom állítani, hogy mely „sávok”, Stream-ek szólaljanak meg az Audio 8 DJ-n. Szintén a 4-es stream-et kell kiválasztani, illetve mivel alapból a stream 1-is ki van pipálva, abból ki kell venni a pipát.

Ekkor, ahogyan a képen is látszik, be tudom állítani, hogy a bal és jobb csatornához melyik sávot rendelem hozzá, szimplán kiválasztom a 7-8-ast és voilá!

Működik!

Elméletileg az OSX még azt a finomságot is tudja, hogy külön választja a „rendszerhangokat”, a különböző prüntyögéseket, és ezek továbbra is a Mac (iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Mini, MacPro) hangszóróján szólal meg, így pl egy bejövő mail zenehallgatás közben nem hozza rád a szívbajt.

OSX, én így szeretlek! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük