Kategóriák
Blog

Blog a nonverbális jelekről

Twitteren már régóta követem Szubotin Pétert, aki kommunikációs szakember és főként a nonverbális jelekről ír egy blogot, amit most a figyelmedbe ajánlok.

Nemrég megnéztem az Inside Job című amerikai dokumentumfilmet, mely a jelenleg is tartó (?) gazdasági világválság kiváltó okait kutatta. A film tele volt jobbnál jobb nonverbális jelekkel, ezért mivel tudtam, hogy Péter ezzel foglalkozik, megkértem, hogy dolgozza fel a film pár jelenetét.

Nagyon örültem, hogy Péter is érdekesnek találta a filmet (mind tartalmilag, mind pedig nonverbális jelek szempontjából) és külön megtiszteltetés volt számomra, hogy két hetes sorozatot készített a film jeleneteiből.

A film jelenetein túl rengeteg más hasznos, nonverbális jelekről szóló bejegyzést olvashatsz Péter blogján. Mióta rendszeres olvasója vagyok, azt vettem észre, hogy jobban figyelek ezekre a jelekre, sőt: vannak köztük olyanok, amiket adott szituációkban akár tudatosan is elkezdtem használni. Bár, ahogy Pétertől is megtudtam, ezeknek a nonverbális viselkedésformáknak a nagy része ösztönösen kell, hogy jöjjön.

3 hozzászólás a(z) “Blog a nonverbális jelekről” című bejegyzéshez

Azert itt nagyfoku confirmation bias van hiszen van egy elkepzelesunk hogy ki a gonosz es ki nem es ez a non-verbalis kommunikacio egy elegge nem egzakt tudomany, nagy resze azon mulik hogy mi hogyan interpretalsz. Az hogy valaki peldaul egy birosagon ideges nem jelenti azt hogy bunos. A legtobb ember ideges lenne akkor is ha artatlan. Szoval azert vigyazni kell azzal hogy milyen kovetkezteteseket vonunk le ebbol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük