Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 8. – zencsaj

A mai dal előadójával kapcsolatosan az a fura helyzet állt elő, hogy @zencsajjal ugyanazok az érzéseink voltak tini korunban: kifejezetten nem szerettük. Felnőtt (?) fejjel azonban elmondhatom, hogy elkezdtem értékelni és érteni a művész úr zenéjét. Nem utolsó sorban őt azon zenészgeneráció már-már alig fellelhető tagja közé sorolom, aki szenzációs élő koncerteket tud adni a mai napig. Ő Peter Gabriel, akit ha másképp nem is, de extravagáns és nagyköltségvetésű videoklippjeiről biztosan ismersz.

A video első dala a Come talk to me.

Az érzés: a meglepetés

2008 tavasza volt, és divatos szó szerint szalmahétvége. Otthon töltöttem, jó geek szokás szerint nappal a kertben napozva és readerezve, este tévénézve és readerezve 🙂

Egy, a géptől való elszakadás során végigpörgettem a csatornalistát, és megdöbbenve láttam, hogy az akkor általam is képviselt StoryTV-n tényleg minőségi koncertek mennek hétvégén esténként (gondolom, azóta változott a műsorstruktúra). Amibe botlottam, az fergeteges, nagyon emberi és szenvédelyes volt. A dalt nem ismertem addig. Ez volt az, az előadó pedig Peter Gabriel.

Akit addig nem szerettem, mert tini koromban nem értettem. De akkor hirtelen minden összeállt.

Nos? Megmozgat valamit? Mert akkor jöhet utána a Steam 😉

ui1: ki jön Prágába koncertre? 🙂
ui2: lehet tippelni, kinek írta Peter ezt a dalt…

További @zencsaj napi zene:

 

Ha érdekel a többi dal a koncertről…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük