Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 20. – attilagyongyosi

Özgür Can nekem is nagy kedvencem, bár én főleg a remixeit szeretem, ismerem. @attilagyongyosi által az első bekezdésben feszegetett téma megérne egy külön bejegyzést. De most ne szakmázzunk, szombat este van: irány bulizni! De előtte hangolódj rá Özgür Can zenéjével! Spara mig – Save me – azaz ments meg! (csak hangonsan hallgasd!)

Pont a minap gondolkodtam el a Coronita-jelenségről, ha lehet így fogalmazni. Ugyanis állítom, ha egy átlagos fiataltól megkérdezed, mi a house, máris az igénytelenül összerakott minimal/electro és az alpári pesti szórakozóhelyek vagy az azokat majmoló vidéki szerencsétlenségek körül kezd el forogni az agya. Manapság minden harmadik Pistike DJ, aki előszeretettel pakolja egymás után a futószalagtrackeket. Ezt látom a szülővárosomban is. És rengetegen kajálják, pofátlanul eltörölve a zenei ízlés minden határát.

A svéd Özgür Can viszont 2003 óta mutat példát arról, hogyan is kell színvonalas progressive house nótákat írni. Jody Wisternoff és Eddie Sender mellett ő a másik kedvencem ezen a színtéren. Táncoltató ütemek, érdekes szintetizátor hangszínek, ötletes strukturálás és a kellemesen repetitív dallamok tökéletes halmozása jellemzik a zenészcsaládból származó producer munkáit.

Brilliáns ‘Spara Mig‘ című dalát 2007 nyarán fedeztem fel és akárhányszor hallom, nagyon kellemes emlékeket idéz abból az időből. Életem egyik legboldogabb időszaka. Igazi fülledt nyári picsarázós nóta, hej!

További @attilagyongyosi napi zene:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük