Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 27. – attilagyongyosi

Azért csípem @attilagyongyosi ajánlásait, mert olyan infókat tudok meg belőle, hogy csak na. Nagyon nincs is mitt hozzá fűznöm, olvassátok az ő karatereit!

Jó estét, jó szurkolást!

Kissé elütök ma az eddigi felhozataltól.
Nem vagyok nagy „gamer” már, de ha van videójáték franchise, ami teljes mértékben rabul ejtett, az az Elder Scrolls sorozat. Ez a szerepjáték széria nem csak, hogy olyan szabadságot biztosít a játékosnak, mint talán semelyik másik sem, de ráadásul az évek folyamán a fejlesztők olyan részletes és színes univerzumot építettek köré, hogy talán a Star Wars-é az egyetlen, ami felül tudja múlni.

Én személy szerint modern kori eposzokként tekintek a sorozat tagjaira (főként a negyedik és ötödik részre): epikus történetek nagyszerű narratívával, színes karakterekkel és ámulatba ejtő helyszínekkel. A jó és a rossz örök küzdelmét leíró interaktív hősköltemények ezek, amelyekben a gonosznak mindig megvan a maga ésszerű motivációja, ami bizonyos mértékben még hordoz némi igazságot is.

Kétségkívül adnak az élményhez az amerikai Jeremy Soule fantasztikus zenei darabjai, aki az ikonikus harmadik résznél (Morrowind) kapcsolódott be a fejlesztésbe. Soule az egyik úttörője annak a nézetnek és mára már jól bevált formulának, hogy a komolyzenei aláfestéseknek igenis van létjogosultsága a videójátékok modern területén. Olyan projektekben vett részt, mint az Icewind Dale, a Neverwinter Nights vagy a Harry Potter filmek játékadaptációi.

A 2011-es Elder Scrolls V – Skyrim soundtrackje munkásságának eddigi csúcspontja, a mai delikvens, a Far Horizons pedig az egyik kedvencem. Tavaly év végén jelent meg a ‘The Greatest Video Game Music Volume 2‘, amelyen számítógépes játékok zenéit hallhatjuk egyenesen a Londoni Filharmonikusok előadásában. Nos, a brit nagyzenekar és kórus olyan észbontóan adja elő az eredetileg is brilliáns Far Horizonst, hogy a hideg ráz tőle.

További @attilagyongyosi napi zene:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük