Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 32. – stro-B

A mai Me Gusta ajánlásom kicsit rendhagyó lesz. Sokat gondolkoztam, hogy be merjem-e vállalni a művésznő zenéit – pontosabban a klipjeit -, de az „igazi” ajánlás miatt úgy döntöttem, hogy feltétlenül megteszem.

A héten TED előadásokat néztem, amikor rátaláltam Amanda Palmer „A kérés műveszete” című előadására. Fogalmam sem volt, ki ez a nő. Az előadásban említette, hogy zenéből él és hogy a punk-rock zenét ötvözi egy kis polgárpukkasztással, kvázi paródiákat készít.

Amit ma ajánlok, az nem elsősorban a zenéje, hanem ez a TED előadás, amely nagyon mély gondolatokat rejt. Feliratos, így az angol nyelv sem fog gondot okozni. Hogy stílszerű legyek: kérlek, hogy nézd meg és sokat megtudsz Amanda Palmerről!

De, hogy a zenéről is szó essen: a Map Of Tasmania című dal eléggé pikáns témát dolgoz fel, már-már 18-as karikát is ki lehetne tenni. Mivel hozzám az elektronikus zene áll közelebb, a művésznő munkásságából ezt a zenét választottam, a jó kis basszus miatt! Ha kíváncsi vagy más zenéire, ezt és ezt is javaslom – utóbbi egy nagyon jó Nirvana feldolgozás, amiről többen is azt írják: Curt Cobain büszke lenne rá.

További @strob napi zene:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük