Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 53. – stro-B

Izland után Egyesült Királyság. Az elektronikus zene egyik nagy hazája. A skandinávokhoz hasonlóan a szigetországi elektronikus zenéknek is van egyfajta egyedi, különleges varázsa.

Friss az ismeretségem a Magnetic Man nevű formációval és ami fura, az énekesnőjük, Katy B kapcsán találtam rájuk (róla majd később, egyébként zseniális a kishölgy).

A történet a mostanában már-már szokásosnak is nevezhető: „youtube ajánló dobta” . De milyen jól tette!

A Wikipédia szerint a zenekar dubstep dj-kből áll, ami ad egy kis pikantériát, hiszen kifejezetten nem szeretem a dubstep stílust. A Perfect Stranger felidézi bennem a régebbi rave zenéket, mint például a Prodigy – Hyperspeed vagy Moby – Feeling so real dalokat, amikre kamaszként buliztunk – igaz nagyon kevés helyen játszottak ilyen zenéket.

A Magnetic Man munkamódszere is említésre méltó: 3 laptoppal dolgoznak, az egyikről a dobgép megy, a másikról a basszus, a harmadikról pedig szinti hangok és hangminták. Artwork (a klippen a középső srác) gépe a „master”, hozzá van szinkronizálva a másik két laptop, amit Benga és Skream irányít.

A Perfect Strangert élőben a BBC Radio 1 stúdiójában is eljátszotta a zenekar, ezt a verziót hoztam ma el neked (vegyük észre a párhuzamot az MR2-Petőfi Akusztik című műsorával). Imádom és szinte libabőrzök, mikor klasszikus hangszerek szólnak elektronikus zenében. Ez is bizonyítja, hogy nem a hanghullám keltésének a módja, hanem a zene a lényeg!

További @strob napi zene:

Egy hozzászólás a(z) “Napi zene 53. – stro-B” című bejegyzéshez

[…] Ajánlottam már a Magnetic B nevű formációtól egy dalt és akkor megismerhetted Katy B művésznő zseniális hangját. Egy “saját” dalát hoztam most el, melyet a Magnetic B egyik zenészével készített még 2010-ben. Mikor megtaláltam ezt a dalt, pont @attilagyongyosi úrnak küldtem el azzal a megjegyzéssel, hogy piszok egy ravasz nóta. Mire gondolok? Igazából tört a ritmusa, de a basszus és a cinek mégis “tolják” alá a négynegyedet. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük