Kategóriák
Blog

Első nap – tapasztalatok

Bevallom őszintén, erre nem számítottam…
2009. október 23-án indítottam el ezt a blogot, azaz a DJ Mix Blog Projectet, így utólag azt mondom, lehet, hogy kicsit szerencsétlen időpontban, mert hétvége volt, és a 3 napos hétvége miatt sokan nem is voltatok gép előtt, ami nagyon helyes 🙂
Gondoltam, ma az adatok mélyére ások, nézzük a Google Analytics-et:

2009.10.24-ét nézem csak, mert ezen a napon szándékosan nem néztem az oldalt, ill nem módosítottam rajta, hogy a „csekkolások” ne módosítsák az eredményt.
Ez a nap, a blog életének tulajdonképpeni első napja hozott 125 oldalletöltést, 93 egyedi megtekintéssel. 24 oldalletöltés volt a project pontos leírását tekintve.

Ami a forgalom forrását tekinti, sokat segített „netman Peti” barátom postja, 16 látogatót hozott. Az oldalt egyelőre egyedül a twitteren promóztam, ez hozott 6 látogatót, itt csak azokról van szó, akik a tweetre kattintottak. Sokan már Google Readerben követnek, aminek megintcsak örülök.

Ami külön öröm számomra, hogy a látogatók 52%-a Safarit használ, almás társak, hajrá 😀

Nézzük a project egyik alappillérét, a mocskos anyagiakat 🙂

Két fő támogatott már PayPal-en keresztül, akiknek ez külön köszönöm, jól esik, hogy bíznak a projectben, és megtették ezt a gesztust felém! Köszönöm Peti és Krys!

És itt egy pár szó a PayPal-ről: Peti és Krys összesen 505 Forintot ajánlott fel,de ebből az egyenlegen csak 303 HUF látszik. Az oka, hogy a PayPal jó kis kezelési költséget számolt fel – ez van :S

AdSense téren is meglepetés ért, hiszen egy nap alatt 0,26€ jött össze a kattintásokból (konkrétan 11 kattintás).

Kis eredmények ezek és még csak egy nap telt el, de mivel ez egy kísérlet, örülök minden egyes eredménynek amit sikerül elérni!

A héten elvileg érkezik a hardver és aztán irány a beatport és beújítom a zenéket, amiből kijön az első mix!

És a végére egy kis update:

Kicsit módosítom a projectet. Azt tervezem, hogy promo jelleggel fogok a mixekbe tenni olyan zenéket, melyeket közvetlenül a szerzőktől kapok meg, így értelem szerűen ezeknek a zenéknek a megszerzése nem kerül pénzbe, de ezt majd a tracklisten jelölni fogom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük