Ochomacho koncert Zalaegerszegen

Ochomacho2010.július 16-án valami megmozdult Zalaegerszegen. A Reinighaus söröző gondolt egyet és szabadtéri koncertsorozatot (a kettő már az ugye?) szervezett. Roland barátommal – megünneplendő az Ő névnapját, meg az enyémet is – kocsmatúránk második állomásaként elnéztünk a Reinigbe’, ahol már javában folyt a koncert.

Nagyon szimpatikus nekem ez a kezdeményezés, a hely tele volt, a parkolóban volt felállítva a színpad és a kerthelyiséget kb 3x akkorára növelték, mint normál esetben, hogy mindenki helyet tudjon foglalni és nyilván fogyasztani. Talán nem bíztak a rendezvény sikerében, mert 21 órára elfogyott mind a búzasör, mind pedig a soproni, maradt a vízzel egyenértékű heineken vagy üveges gösser. De ne legyünk túl negatívak, a rendezvénynek ez volt az egyetlen kellemetlen pontja, minden más abszolút korrekt volt!

Legfőképpen a zenekar! Kicsit elfogult leszek most, mert mind a zenekar munkásságát, mind pedig a frontembert ismerem személyesen öcsémen keresztül de azt gondolom minden túlzás nélkül állíthatom, hogy amit az Ochomacho zenekar csinál azt rettentő profin teszi.

A szombathelyi-kőszegi zenekarról annyit érdemes tudni, hogy azért alakultak még 2003-ban, hogy csináljanak egy „normális” bulizós zenekart, akik élő zenét játszanak. A dolog az évek alatt odáig fajult, hogy mára fesztiválok állandó fellépői itthon és Ausztriában egyaránt, és saját zenéik, videoklippjük, sőt albumuk is van. Gergő – a frontember – a tegnapi koncert zárásaként eleresztett egy hatalmas poént: közölte a hallgatósággal, hogy van náluk cd (darabja egy ezres, igazán nem sok), bátran lehet vásárolni, aki pedig már letöltötte és tetszik neki, tisztelje meg őket, hogy vesz egy cd-t 🙂 Nem kell ide artisjus meg szerzőijogvédelem kommandó stb, fel kell venni a ritmust a  jelen korral, el kell menni koncertezni, ott magas minőséget produkálni és előbb utóbb a helyére kerül minden. Persze itt fontos megjegyezni, hogy az Ochomacho – mint számos feltörekvő zenekar Magyarországon – nem ebből él, mindenkinek megvan a kis maga civil élete, dolgozik.

Most, hogy leírtam az előző mondatot, támadt egy nyilvánvalóan gonosz gondolatom: a legnagyobb ellenzői a letöltéseknek, harcosai a szerzői jogvédelemnek stb. valszeg azon embereket képviselik, akik a zenélésen,partizáson, héderezésen túl még egy fűszálat sem tettek odébb az életükben és nyilván nekik hatalmas bevételkiesés, ha „nem megy a cédé…”.

De vissza a zenekarhoz és a zenéhez: nehéz behatárolni a stílust amit játszanak, alapvetően latinos beütésű zenét játszanak, köszönhető ez az alapító Krinyó ütős szekciójának, de pörgős ska-ba hajló zenétől a reaggea-n át a líraibb hangvételű zenékig sokminden megtalálható a repertoárjukban. Egy a lényeg, hogy élő zene, élő fúvós szekcióval – ritka manapság az ilyen. És jó zene. Szerintem.

Ízelítőnek két videó is, az egyik egy profin elkészített HD videó, amit Szombathelyen a Fő téren vettek fel (El mundo fantastico), a másik pedig egy rajongó által készített nemhivatalos videó a „Jó nekem” című számból, amire bejelntkeztem remixre, de egyelőre nem terveznek ilyet a srácok – ochomachok, ha olvassátok a posztot, gondoljátok át mégegyszer 😀


Hozzászólások

6 hozzászólás a(z) “Ochomacho koncert Zalaegerszegen” bejegyzéshez

  1. pHoEdY avatar
    pHoEdY

    Szeva Tesó!

    Nagyon jól összefoglaltad mi történik a zenekar háza táján mostanság, egy plusz adalék még, hogy az itthoni színpadok és a közeli Ausztrián kívül például most koncerteztek Madridban, ahol az új albumuk nevét viselő Pancho (Puskás Öcsi beceneve volt a Real Madridban) cd-ről is szóltak dalok. Na de egy részletesebb cikk hadd szóljon erről is:
    http://www.vasnepe.hu/hetvege/20100703_qpancho_es_a_machok

    oye

  2. MidiTom avatar

    Ocho Macho rulez!
    Magam is be voltam indulva pénteken, mert szerettem volna már élőben meghallgatni őket. Csak nagyon le voltam amortizálódva, elkapott valami nyavalya. Remélem, jönnek még a környékre!

  3. stro-B avatar

    MidiTom: a KIX index magas még mindig?

  4. […] nyáron, mikor beszámoltam az Ocho Macho zenekar zalaegerszegi koncertjéről, akkor említettem, hogy akartam egy remixet csinálni a zenekar Jó nekem című dalából, de egy […]

  5. […] nyáron, mikor beszámoltam az Ocho Macho zenekar zalaegerszegi koncertjéről, akkor említettem, hogy akartam egy remixet csinálni a zenekar Jó nekem című dalából, de egy […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük