Kategóriák
Blog

DTOWN TV a stro-b.com-on!

Régóta nézem már a DTOWN TV adásait, ahol a DSLR fotózásról van szó hétről hétre. Nagyon jó tippekkel szolgálnak a srácok, Scott Kelby és Matt Kloskowski. Scott Kelby jópár sikerkönyv írója, a digitális fotózásról van egy három kötetes könyve, amit mindenkinek tudok ajánlani! Scott egyébként a NAPP elnöke, és a Kelbymedia tulajdonosa.

Jópár barátommal együtt komoly rajongói vagyunk a srácoknak, igazán jó tippeket, ötleteket adnak, sokat lehet tanulni tőlük. Csakugyan ők szerkesztik a PhotoshopUser TV adásait is, ami szintén tele van poénokkal és hasznos tippekkel.

Mivel mindenképpen bele akarok szagolni a DSLR fotózásba, nem hagytam ki eddig még egy részt sem a DTOWN TV részeiből, vannak részek, amit többször is megnéztem: vagy azért mert elsőre nem értettem, vagy azért, mert nagyon tetszett 🙂 A DTOWN TV amúgy eredetileg (első évad) Nikon szponzorálással indult és a Nikon gépeket használóknak adott tippeket, tanácsokat, de a második évad (vagy az újkori első 🙂 ) már minden DSLR fotósnak szól. Mivel a családban Canon uralom van, nekem a második évadtól vált igazán érdekessé a DTOWN TV, bár az igazat megvallva, a korábbi epizódokban is rengeteg hasznos, nem csak Nikonra használható tipp volt, alap fotózási tanácsok.

Lényeg a lényeg, arra gondoltam, hogy elindítok a blogomon egy fotó és egy dtown rovatot és ebben, ha minden igaz, segítségemre lesz csibar barátom is, mint vendégblogger. A dtown rovat konkrétan arról fog szólni, hogy az egyes dtown epizódok tartalmát kivesézzük, mind Canon mind Nikon oldalról (csibar Nikonos 🙂 ) és mindezt magyarul tesszük, tehát kvázi lefordítunk részeket az angol epizódokból, megosztunk ötleteket, tippeket, amiket vagy az epizódok inspiráltak vagy saját tapasztalat, hogy ki hogyan csinálja.

Meglátjuk mi sül ki belőle, várom (ill. várjuk) a kommenteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük