Kategóriák
Blog

Bitzenede – MidiTom zenei blogja

A legutolsó posztomban már említettem, hogy egy kedves, netes fórumokon csak MidiTom-ként ismert barátom blogot indított az útjára, Bitzenede néven.

MidiTom, polgári nevén Tóth Tamás, már 18 éve nyújt menedéket a földhurkoktól, MIDI– és kábelproblémáktól megfáradt zenészeknek a bagodi Syncopa hangszerbolt falain belül.

Most úgy döntött, hogy ezket a falakat ledöntve az interneten osztja meg az évek során összegyűlt tapasztalatait.

Jómagam még az őskorban, 1992-93 környékén ismertem meg MidiTomot és a Syncopa elektronikus zenei kikötőt, egy zalaegerszegi hangszerkiállításon. Meg is fertőződtünk Peti barátommal (a.k.a. Krash) rendesen és rendszeres látogatói lettünk az üzletnek. Éveken át fárasztottuk őket a butábbnál butább kérdésekkel, de MidiTom és csapata állta a sarat, sőt mi több: olyan tudást adtak át nekünk, aminek köszönhetően mindig uptodate-ek voltunk a „szintik” és az elektronikus kütyük terén.

Szintén MidiTomhoz fűződik a grooveboxok iránti, már-már fetisiszta rajongásom, egy általuk szervezett hangszerbemutatón fertőződtem meg 🙂

MidiTom a tanácsokon túl mindig igyekszik valami pluszt is adni és nem csak eladni: 2002. június 8-án (a névnapom másnapján – bár ez most mellékes 😀 ) került megrendezésre a Villany Weekend nevű hepaj, ahol jómagam abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy az én produkcióm nyithatta meg a rendezvényt!

Egy szó mint száz, ha érdekel az elektronikus zenélés, a kütyük, a hangosítás a ZENE, akkor ajánlom MidiTom zeneblogját, a Bitzenede-t!

2 hozzászólás a(z) “Bitzenede – MidiTom zenei blogja” című bejegyzéshez

Kedves Miditom ! Szeretnék néhány műszaki tanácsot kérni ha lehetséges , szintetizátorok MIDI össze kapcsolása tekintetében . Konkrétan arról lenne szó lehetséges e midikapcsolat egy Yamaha Psr 550 es és egy Casio Ctk 650 szintetizátor között ? A Yamaha 550 es USB csatival rendelkezik a Casio a hagyomá-
nyos midi ki-be dug aljzattal rendelkezik . Esetleg a Roland UM-ONE mk2 USB MIDI Interface használható
lenne e mert annak egyik kábelén USB csatlakozó a másik két kábelen a hagyományos midi ki -be dugó van szerelve . Nem szeretném megpróbálni a kapcsolatot összekötni nehogy valami kárt tegyek a hangszerek-
ben ! Vagy csak számitógépen keresztül lehet összekapcsolni a két hangszert ? A segítségét előre is kö-
szönöm ! Tisztelettel : Fekete Lajos László / egy 70 éves hobbi billentyűs /
email c : feket461@ gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük