Megmutatom, milyen fogkefét ne vegyél

Elcsábított a high tech kinézet 

2014.02.19.

ŰrkefeIlyet!

Ha ügyes vagy, látod, milyen márkáról van szó. Engem bevallom, elcsábított a hightech kinézet és maga a sörték szerkezete.

Ó mondom, jó lesz ez. Nem volt olcsó, ha jól emlékszem, bőven 1 000.- Ft felett volt az ára.

Az első pár nap használat után láttam már a problémát, különösebben amúgy nem zavart, mert a sörték miatt a használat kellemes volt.

Nyél - koszAztán ahogy teltek múltak a napok, be kellett látnom, hogy ez így nem lesz jó. Ha kicsit jobban szemügyre veszed a fogkefét, látod, hogy több olyan felület is van rajta, ahol bizony a fogkrém megreked és kis idő múlva koszként rakódik le.

Fejrész - koszHa ez a fogkefe nyelére korlátozódna csak, akkor még elviselhető lenne, de sokkal inkább aggaszt, hogy maga a flexibilis sörtetartó rész alá is szépen lerakódott a fogkrém maradvány, ami természetesen a fogmosás során hab formájában jelentkezett és feltehetően a fog tisztítása során eltávolított baktériumokat, ételmaradékot is tartalmazza.

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem tisztítom ki? Próbáltam!

Nem tudom, te hogyan csinálod, de én kimosom a fogkefét használat után, de vagy a fogkrémem olyan makacs, vagy a kávé készítéséhez is szükséges 10-15bar nyomás nem volt meg a vízhálózatban, de egyszerűen csak egy szúró-vágó célszerszámmal tudtam volna kitisztítani. Belső részVagy még azzal se, mert nem csak a külső részekben, hanem a belső felületen is megrekedt a fogkrém (ez mondjuk más fogkefénél is előfordul).

Egy szónak is száz a vége, ma elválnak útjaink egymástól. Visszatértem a megszokott Elmex fogkefémhez.

Amúgy tervezem, hogy veszek egy Oral-B (made by Braun) elektromos fogkefét, ha van ezzel kapcsolatos tapasztalatod, szívesen veszem. Már 6 000.- Ft környékén egész jókat kapni, 5 fej szintén 6 000.- Ft körül kapható, szóval egész tolerálható áruk van, főleg úgy nézve, hogy „sima” fogkeféből is kb 1 000.- Ft környékén szoktam vásárolni.