Kategóriák
Blog

Nagy utazás

Holnap elutazom Birminghambe 2 napra. Repülővel.

Még nem votam Angliában sosem, ezért nagy a várakozás a részemről. A Crufts kutyakiállításra megyünk, sok időm nézegetni nem nagyon lesz, de azért beleszippantok a ködös albioni levegőbe. Vagyis nagyon remélem, hogy nem lesz ködös, napos lesz, nagyon napos. És esni sem fog!

Elhatároztam, hogy ez egy olyan utazás lesz, hogy senkitől nem kérek szívességet, és teljesen magam oldom meg az utazást, tömegközlekedéssel, ahol kell.

Honnan induljak?

Adódik a lehetőség, hogy a Budapest Ferihegy Liszt Ferenc reptérről indulok, de elnézve a rendelkezésemre álló időn belül foglalható jegyárakat, gyorsan másik útvonalat kerestem. Már csak azért is, mert Birminghambe direkt járat nem ment akkor, amikor nekem kellett volna.

Pozsonyra esett a választás, mert innen megy a Ryanair fapados légitársaságnak járata közvetlenül Birminghambe. Az ár a kezdetekben eléggé baráti volt (20-30€), majd azért csak sikerült – több bizonytalansági faktor miatt – addig húzni a foglalást, míg egészen 113€-ig kúszott az ára, ami ráadásul egy USD->EUR konverzió miatt végül 130€ lett. Így jártam.

Hogyan jutok el Pozsonyba?

Magyarország észak-déli közlekedése katasztrófa. Aki próbált már mondjuk Pécsről Győrbe eljutni, az tudja, hogy miről beszélek. A Budapest centrikussága az országnak – valamelyest érthető okok miatt – ebben a témában hatványozottan érvényesül. Gondolkoztam azon is, hogy autóval elmegyek Győrbe, majd onnan át Pozsonyba (hogy megspóroljam a reptéri 20€ parkolási díjat), de ez közel lehetetlen küldetésnek bizonyult.

Nincs más hátra, mint előre, gyorsan elfogadtam a tényt: Hévíz-Budapest-Pozsony-Birmingham lesz az útvonal.

Próbálkoztam MÁV járatot nézeni, de Elvira néni nem igazán volt a segítségemre, Budapest-Pozsony viszonylatban árakat megtudni adott járatra vonatkozóan szinte lehetetlen küldetés – online természetesen.

A Volánbusz-Eurolines jóvoltából 4900 Forintból oda-vissza meg tudom tenni a Budapest-Pozsony távolságot.

Holnap reggel 6:30-kor indulok, 9:20-ra ott vagyok, számításaim szerint 10 órára kiérek a reptérre, 11 órakor pedig indul a repülő.

Hazafele kissé bajosabb lesz, mert a repülő már 10 óra magasságában leszáll, de a busz hazafele csak 19 órakor indul. Sebaj, addig élvezem a szlovák vendégszeretetet és legurítok egy (kettő) sört valami krimóban.

A gyors gépelés átka

Kicsit izgalmasra sikeredett a repülőre az online check-in, mivel a rendszer a kódom és az e-mail címem kombinációjára állandó hibát dobott ki. Kb. az egész delelőttöt végig aggódtam, mikoris jött a felismerés és a taktikai facepalm (magyarul arcpálma): rossz e-mail címet adtam meg, egy „t”-betű kimaradt belőle, így persze, hogy nem fogadja el.

Szerencsére, mikor foglaltam a jegyet, akkor kinyomtattam az oldalt magamnak (vagyis lementettem pdf-be, védjük a fákát, nem nyomtatunk feleslegesen!), így a szükséges kód a birtokomban volt.

Az „hibás” e-mail címet gyorsan regisztáltam a gmailen, ha esetleg szükség van még rá, akkor megkapjam a leveleket és a hibás címet és a kódomat beírva, már sikerült is a check-in.

Megvolt mára az izgalom, már csak le kell szállni biztonságban!

Legközelebb Birminghamből jelentkezem!

Ez is érdekelhet:

Utazás a Ryanairrel

Crufts 2012 Birmingham

3 hozzászólás a(z) “Nagy utazás” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük