Kategóriák
Blog

Élelmiszerbiztonság, nyáron (is)

Mostanában egyre többet hallgatok MR1-Kossuth rádiót, azon belül is a 180 percet és a Napközbent, régen ki nem állhattam az adót a műsoraik miatt, most vagy változott a felépítés és érdekesebbé váltak a műsorok, vagy ahogy öregszem, egyre szélesebb palettán érdekelnek a dolgok és nem elégszem meg a könnyed, szórakoztató reggeli műsorokkal.

A mai adásban egy érdekes téma szerepelt, ami van akinek teljesen evidens, van akinek abszolút újdonság, nevezetesen az élelmiszerbiztonság.

A stúdió két vendége, Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal igazgatója és Budai Péter mesterszakács voltak, akik számomra ismert, de gyakran feledésbe merülő dolgokkal kapcsolatban adtak tanácsokat.

Olyanokról, hogy legalább két vágódeszkát használjon mindenki, egyet a friss húsoknak, egyet pedig minden másnak, vagy, hogy nyáron lehetőleg kerüljünk minden olyan ételt, amiben nyers tojás van. Ha mégis ilyen étel készítésére adjuk a fejünket, akkor minden esetben „szárazra” kell sütni azokat, pl a tojásrántotta se legyen „leves”. Ezek jobbára triviális dolgok, de sokan hajlamosak a nagy rohanásban átsiklani felettük, csakúgy, mint a hűtőben történő tárolás ajánlatos szabályain.

Érdemes ellátogatni a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapjára is, ahol hasznos tanácsokat adnak a szakemberek az élelmiszerek megfelelő kezelésével kapcsolatban.

A műsor meghallgatható az MR1-Kossuth hangtárában.

2 hozzászólás a(z) “Élelmiszerbiztonság, nyáron (is)” című bejegyzéshez

Reggeli kapkodás, készülődés, reggelizés közben nálam is a Kossuth szól. Hetente legalább egy-két alkalommal a Napközben is olyan témáról szól, ami engem is érint, érdekel. Mivel ilyenkor már futok, mert nyit a cég, a hangtárat szoktam használni utólag a meghallgatáskor. Az a kár, hogy nem lehet konkrét részt kijelölni az adásból, tehát ha pl. 9.20-kor kezdődik az érdekes darab, akkor is 9.00-val kell indítani, és ha még egyszer meg akarom hallgatni, akkor újra elölről.
Le lehet persze menteni, de az meg macerás.

Igen igen, nem épp felhasználóbarát, de úgy vagyok ezzel, hogy legalább van! Pár éve még ez is elképzelhetetlen volt, az meg, hogy a foci vb-t a neten is tudom nézni…fejlődünk na 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük