Nemzetközi siker küszöbén áll zenész kollégám Fabók Péter, aki a Tangram nevű ambient-chill out project létrehozója.

A német Schallwelle díj kifejezetten elektronikus zenei alkotókról szól, ahova Tangram idén két kategóriában is kapott jelölést. A „legjobb külföldi előadó” és a „legjobb külföldi album” kategóriákba, utóbbiba három albumát is jelölték.

A „Mos Quataer„, a „Docosanoid” és a „Waning Gibbous” került be a jelöltek közé, melyek közül nekem a Mos Quataer személyes kedvencem. Az album neve mára történelemmé vált, hiszen a névadó „Moszkva tér” már nem létezik (illetve létezik, csak Széll Kálmán tér néven).

Tangram műveit sokáig ingyen tudtad megvásárolni, pontosabban annyit adhattál Péter munkájáért, amennyit jónak találtál. Péter idén decemberben döntött úgy, hogy minden zenéjét pénzért lehet megvásárolni, de kapaszkodj meg: 2-3-5 € árakról beszélünk, ennyit igazán megér bármelyik zenéje, sőt még többet is!

A Schallwelle díj szervezői a közönség szavazataira is számítanak, hiszen a végeredmény kiszámításához a szavazatok 50%-át a zsűri, 50%-át pedig a közönség által leadott voksok adják majd.

A korábbi években olyan előadók kaptak díjat, mint Wolfram der Spyra, Tangerine Dream vagy Klaus Schulze.

Mit gondol a nevezésről a művész?

Péter egyelőre nem tud mit kezdeni az érzéssel, óriási megtiszteltetés ez neki. Jómagam a facebookról értesültem a hírről:

„A német elektronikus zenei díj, a Schallwelle idei nevezettjei között nemzetközi előadó kategóriában szerepelek és három lemezemet is nevezték legjobb külföldi album kategóriában… Úrég, ez hatalmas meglepetés…”

És ahogyan a twitteren is nyilatkozta:

„Még sosem voltam díjra jelölve… Olyan bonyolult érzés…”

Hol tudok szavazni?

A közönségszavazatokat január 31-ig várják, a következő két weboldalon: legjobb külföldi előadó illetve legjobb külföldi album.

Ha tetszik Tangram zenéje, szavazz rá te is vagy vásárold meg valamelyik albumát!

Forrás: tangram.hu