Kategóriák
Blog

Az SD kártya és a DVD meghajtó kalandja

Tegnapi nap megörvendeztünk, hogy a bouganvillea növényünk virágzásnak indult (igazából fellevél,de most ebbe ne menjünk bele). Gyorsan készítettem is pár fotót, amit aztán az SD memória kártyáról le akartam menteni az iMacre. Igenám, de az iMac talán egyetlen konstrukciós hibája (ami a képen is látszik), hogy a 27″-es verziónál a DVD olvasó és az SD kártya olvasó nyílása nagyon közel van egymáshoz.

Robi kicsit még álmos is volt, és csak megszokásból próbáltam a megfelelő nyílásba behelyezni a kártyát, vártam, hogy kb a kátya 4/5 részénél megakad, de nem…egyből átvillant az agyamon, hogy bekövetkezett az, amitől mindig is féltem: a DVD olvasó nyílásába raktam be az SD kártyát!!!

Mivel ütközésig szoktam a kártyát benyomni és ez most elmaradt, a kártya menthetetleül eltűnt a DVD olvasóban. Ügyes!

Egyből twitteltem is, sokan nyomatták is válaszban az ötleteket. Az én első ötletem az volt, hogy egy gemkapocsból L alakú eszközt hajtogattam, majd ezzel próbáltam kipiszkálni. Miután teljesen becsúszott a kártya, értsd már nem is láttam, @tothur is hasonló ötlettel állt elő. Szervízes kontaktot is szereztem gyorsan, @matkovsky kolléga segített ebben – már láttam magam előtt a röhögő szervízesek arcát 🙂

A  10 pontos választ azonban mégiscsak az Apple termékek és a szakma nagymestere @josephbirincsik adta (akinél amúgy vásároltam az iMacet). Javaslata az volt, hogy a gép áramtalanítása után, oldalára fordítva próbáljam meg a kártyát előcsalogatni, már láttam a szélét. Sikerült! Ezután már bátrabban, de azért óvatosan feszítettem kifele a kártyát a gemkapocsból készült L alakú eszközzel 🙂 Négy-öt perces küzdelem után kibújt annyira a kártya, hogy meg tudtam fogni a végét, így megúsztam a szervízt és a pesti tortúrát.

Tanúlságos eset volt, az egyszer biztos! 🙂

Köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált!

 

Egy hozzászólás a(z) “Az SD kártya és a DVD meghajtó kalandja” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük