Multicore kábelek

 

2009.11.11.

Multicore kábelek - sajtófotóMár korábban ígértem egy postot a NI AUDIO 8 DJ-hez kapott Multicore kábelekről, így hát most nézzük ezeket a kábeleket.

Miről is van szó? Az AUDIO 8 DJ külső hangkártyához több módon is csatlakozhatunk, mivel 8 bemenet és 8 kimenet található rajta (azaz 4 pár stereo bemenet), akár 4 különböző eszköz is ráköthető. Például 2db CD lemezjátszó és 2db bakelit lemezjátszó, vagy csak 2db CD lejátszó, vagy 1db CD lejátszó és 1db bakelit lemezlejátszó és így tovább, de külső eszközt, pl sampler vagy egy szinti is ráköthetünk.

A legtipikusabb rendszer felépítés azonban a 2db lejátszó és egy keverőpult, azaz a standard dj setup. Ilyenkor szükség van minimálisan 2 db RCA kábelpárra lejátszókként: 1 pár RCA megy a lemezjátszóba, majd az az AUDIO 8 DJ bemenetére, 1 pár RCA pedig megy az AUDIO 8 DJ kimenetére, majd az a keverőpult bemenetére.

Eddig érthető? Bízom benne 🙂

Multicore kábelek az AUDIO 8 DJ-benEgy ilyen rendszer összeállításában segítenek a Multicore kábelek, melyek azt a célt hivatottak szolgálni, hogy minél átláthatóbb, „tisztább” legyen a dj pult és ha tovább kell állni a rendszerrel (értsd egy este több helyen is játszik a kolléga), akkor gyorsan, egyszerűen átszerelhető a rendszer, és a kábelek sem keverednek össze, vesznek el.

Egy Multicore kábel 2 részből áll: lejátszó és keverőpult oldali rész és az AUDIO 8 DJ (vagy más NI külső hangkártya) rész. A két részt egy XLR dugóra hasonlító dugalj köti össze, ez segít a gyors összeszerelésben. A hangkártya felöli oldal 4 db RCA csatlakozóból áll, míg a lejátszó/keverő oldali rész 2 pár „papa” RCA-ból és 1 pár „mama” RCA csatlakozóból áll. A rendszer logikus, a szinezések segítenek a bekötésben, nem tudod elrontani!

Gyakorlatban a dolog úgy néz ki, hogy a korábban említett minimum 4 pár RCA kábel helyett elég csak 2db Multicore kábelt használni, cipelni, dugdosni.

Én nagyon praktikusnak találom. És te?

Multicore kábelek