Kategóriák
Blog

Multicore kábelek

Multicore kábelek - sajtófotóMár korábban ígértem egy postot a NI AUDIO 8 DJ-hez kapott Multicore kábelekről, így hát most nézzük ezeket a kábeleket.

Miről is van szó? Az AUDIO 8 DJ külső hangkártyához több módon is csatlakozhatunk, mivel 8 bemenet és 8 kimenet található rajta (azaz 4 pár stereo bemenet), akár 4 különböző eszköz is ráköthető. Például 2db CD lemezjátszó és 2db bakelit lemezjátszó, vagy csak 2db CD lejátszó, vagy 1db CD lejátszó és 1db bakelit lemezlejátszó és így tovább, de külső eszközt, pl sampler vagy egy szinti is ráköthetünk.

A legtipikusabb rendszer felépítés azonban a 2db lejátszó és egy keverőpult, azaz a standard dj setup. Ilyenkor szükség van minimálisan 2 db RCA kábelpárra lejátszókként: 1 pár RCA megy a lemezjátszóba, majd az az AUDIO 8 DJ bemenetére, 1 pár RCA pedig megy az AUDIO 8 DJ kimenetére, majd az a keverőpult bemenetére.

Eddig érthető? Bízom benne 🙂

Multicore kábelek az AUDIO 8 DJ-benEgy ilyen rendszer összeállításában segítenek a Multicore kábelek, melyek azt a célt hivatottak szolgálni, hogy minél átláthatóbb, „tisztább” legyen a dj pult és ha tovább kell állni a rendszerrel (értsd egy este több helyen is játszik a kolléga), akkor gyorsan, egyszerűen átszerelhető a rendszer, és a kábelek sem keverednek össze, vesznek el.

Egy Multicore kábel 2 részből áll: lejátszó és keverőpult oldali rész és az AUDIO 8 DJ (vagy más NI külső hangkártya) rész. A két részt egy XLR dugóra hasonlító dugalj köti össze, ez segít a gyors összeszerelésben. A hangkártya felöli oldal 4 db RCA csatlakozóból áll, míg a lejátszó/keverő oldali rész 2 pár „papa” RCA-ból és 1 pár „mama” RCA csatlakozóból áll. A rendszer logikus, a szinezések segítenek a bekötésben, nem tudod elrontani!

Gyakorlatban a dolog úgy néz ki, hogy a korábban említett minimum 4 pár RCA kábel helyett elég csak 2db Multicore kábelt használni, cipelni, dugdosni.

Én nagyon praktikusnak találom. És te?

Multicore kábelek

5 hozzászólás a(z) “Multicore kábelek” című bejegyzéshez

Tweets that mention Multicore kábelek - STRO-B.COM – DJ Mix Blog Project -- Topsy.comszerint:

[…] This post was mentioned on Twitter by dj stro-B, dj stro-B. dj stro-B said: Írtam egy új postot a hello.stro-b.com dj mix blogon, a Multicore kábelekről: http://bit.ly/20wB4h #strobdotcom […]

Igazából ami egyszerűsíti a dolgokat az mindig praktikus. Elég megnézni egy pc hátuljából kitóduló kábeldzsungelt és egy iMacből érkező pár mazzagot 🙂 A zenében is ugye az ember kötöget ide oda mindent, ahh 😀 Az hogy gyárilag már így szerelik szerencsés dolog 😀 Így nem kell kábelkötözőért vagy gégecsőért rohanni az OBI-ba 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük