Kategóriák
Blog

Weiz Rallye – Ausztria

WeizA hétvégén egy érdekes programon vettem részt, életemben először voltam egy _igazi_ rallye versenyen.

A verseny ausztriában volt, Weiz városkában, ami a tipikus osztrák rendezett és szép városok sorát gyarapítja. Semmi hivalkodó, minden a helyén, meki, Magna gyár, Benetton bolt (! – nálunk hol is van?), elegáns üzletek, rendezett kirakatok, semmi giccs.

A verseny reggel 8 órakor indult a város főteréről, iszonyat  jó hangulat volt és ami számomra nagyon érdekes volt, hogy az emberek elegánsan fel voltak öltözve, sehol egy papucsban, sortban, pörköltszaftos kamionospólóban sétáló ember.

A szuperspeciál szakaszok fent voltak a hegyekben, amikhez nem mentünk fel, hanem a városban rendezett aszfalos gyorsaságit néztük meg közvetlen közelről. No meg persze a szervízparkot: szerencsére a verseny nem tartozott a legnívósabbak közé, ezt az is mutatta, hogy a szervízparkba akár kocsival is úgy lehetett ki-be hajtani, mink a közeli meki parkolójába 🙂 (Ahol amúgy 1€ egy sajtburger, nálunk nem párszázas ajánlat van, hanem pár eurós 🙂 )

Weiz-Rallye VW Golf 4 Kit CarNagyon élveztem a belepillantást ebbe a számomra eddig idegen világba, megtelt a tüdőm rendesen benzingőzzel, ha rallyeversenyző nem is leszek holnapután, de biztos, hogy még ellátogatok hasonló versenyekre.

És végezetül még pár szó Ausztriáról: igen, megintcsak bebizonyosodott, hogy a határ túloldalán még a fű is zöldebb, de tényleg. Továbbra is állítom, hogy sokminden hozzáállás kérdése csak, nem pedig pénz kérdése, az, hogy így néznek ki ezek a párezer lélekszámú városok, az jórészt a bentlakók mentalitásából is adódik.

Bevallom, mi eddig effektive Ausztriából nem sokat láttunk, hiszen Ilz előtt egyből autópálya kezdődött, ami onnan látszott – az is szép amúgy – azt láttam, leszámítva a harármenti városokat, falvakat, Klagenfurtot, Grazot és Bécset. Node, amit mondani akarok, hogy megéri lejönni az autópályáról és ellátogatni azokba a falvakba, városokba, amiket eddig csak a táblákról ismertünk: Gleisdorf (akikre kifejezetten haragudtam, mert azon a szakaszon a hangos autópályára hivatkozva 100km/h sebességkorlátozás van folyamatosan), Ilz, Weiz, Fürstenfeld mind mind megér egy túrát.

A verseny holapja, fotók és videó, még több fotó, és a saját képeim.

3 hozzászólás a(z) “Weiz Rallye – Ausztria” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük