Kategóriák
Blog

Oldtimermesse – Tulln

Mercedes-Benz O319 Panorama Bus Múlt hétvégén (2011.05.28.) a szomszédos Ausztriában voltunk, Tulln (an der Donau) nevű duanparti városkában, ami tradícionálisan ad otthont az Oldtimer kiállításnak, ahogy ők mondják az Oldtimermesse-nek.

Magyarországot Sopron határátkelőhelyen hagytuk el, majd Eisenstadt (ami most épp Haydn fesztiválnak ad otthont) irányából az autópályára hajtottunk fel. Érdekesség, hogy a Tullnba vezető út Bécsen keresztül, majd a Duna-parton vezet. Mindez csak attól érdekes, hogy Bécsen keresztül lehet úgy hajtani (szinte a város közepén), hogy az autópályáról le sem kell menni, nem kell dugóban ülni, nem kell majd’ 80km-t kerülni…csak úgy mondom.

Az időjárás kritikán aluli volt, végig zuhogott az eső, ezért a kiállítás kinti részét éppen, hogy csak meg tudtuk nézni. Sajnos így kinti képek sem készültek nagyon, bent viszont az emberi szem számára bőven elegendő világítás a fotózás szempontjából kevésnek bizonyult, de ISO 800 és 1/60 záridő a barátom volt, és viszonylag elfogadható képeket tudtam készíteni.

Porsche 356 B CabrioA kiállításon jómagam először voltam, az előzetesen elmondottak alapján kicsit csalódás volt, de mindenképpen nagy élmény volt. Az idén 125 éves Mercedes-Benz képviseltette magát, de voltak régi Jaguárok, Opelek, Renault R4-ek (akik 50 éves jubileumot ünnepeltek), és ritkaságszámba menő autók is, pl a képen látható Porsche 356 B Cabrio is.

A kiállítás és vásár nagy attrakciója a börze rész, ahol mindent ami ezekhez a régi autókhoz beszerezhető, azt meg lehet kapni. Kédergumitól kezdve a kárpitig, alvázszám beütőt, autósrádiót, emblémákat, futóművet, hűtőradiátort, felnit, dísztárcsát, korabeli autós újságokat, katalógusokat, rozsdás korabeli olajos kannákat (!), egy szóval MINDENT!

Radios for saleAhogy barátnőm édesapjával végigjártuk a kiállítást (aki szakértő és szakmabeli), a konklúzió az volt, hogy a válság erősen érződik ezen a piacon is, ő mivel évről-évre visszajár(t) ide, látja, hogyan mentek össze a standok, hogyan romlott a minőség. Kár.

Büfézés, Almdudlerezés megvolt, zárás előtt egy órával elindultunk haza. Haza, ahol szinte egész nap jó idő volt.

U.i.: Jajj, még valami: ha csengben nézegetett és figyelt az ember, 2km-ről lehetett látni/tudni, kik a magyarok…

És még egy érdekesség: igaz, hogy tömeg sem volt akkora, mint egy hagyományos autókiállításon, de az emberek udvariasak voltak, és ha látták, hogy fotózok, nem másztak bele, megvárták azt a 2 másodpercet, míg kattan a zár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük