Kategóriák
Blog

Miért kell nekem az iPad?

Az iPad kapcsán vannak még kérdőjelek, nincs meg 100%-ra az instant get érzés, de ahogy jönnek ki az alkalmazások az iPad-re, ahogy egyre inkább tisztul a kép, hogy mire is tudnám használni, az instant get mérő lassan kezd a piros sávba jutni 🙂

Azt gondolom, hogy elindult egy újabb hullám, hívhatjuk akár forradalomnak is enyhe túlzással, amit természetesen megint az Apple indított el, és érinteni fogja a zeneipart is.

Nos, hogy miért kell nekem (majd) az iPad?

Hát ezért: a mai nap kaptam egy linket, a Midi blogon jelent meg a hír, hogy az Apple iPad-re (ejtsd ájped) a Korg hangszergyártó kiadja az iElectribe App-ot.

A lehetőségek határtalanok, már látom a dj alkalmazásokat is iPad-re, persze egy dolgot ne felejtsünk el: ahogy az iPad sem, úgy ezek az alkalmazások sem a „profi” felhasználókat fogják megcélozni.

…mondjuk el nem tudom képzelni, hogy ezen hogyan lehet egyidejűleg két kontrolt tekerészni…

Egy szinti potmétertekergetését semmi sem pótolhatja, ahogyan ezt ma MidiTom barátom meg is jegyezte, és igaza is van: az iPad és ezek az alkalmazások nem fogják (és szerintem nem is akarják) kiváltani a hardvereket, a szintiket, nem a „profi” felhasználók a célközönség, hanem – a szó jó értelmében – az átlag felhasználók.

Bár ez sem igaz feltétlenül: el tudom képzelni, hogy épp eszembe jut egy dallam, az oldaltáskámból előkapom az iPad-et, gyorsan rögzítem a dallamötletet, esetleg még 1-2 sávot hozzá, majd otthon folytatom 🙂

(ez persze nem spanyolviasz, hiszen anno, mondjuk Mozart korában is megoldható volt ez a probléma: kottafüzet, toll 😀 )

Egy szó mint száz, egyre biztosabb vagyok benne, hogy nekem KELL egy iPad!

2 hozzászólás a(z) “Miért kell nekem az iPad?” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük