Kategóriák
Blog

Így készült: Kocsmazaj – Szeretni Volna Jó remix – 2. rész

Ahogy a múltkori „Így készült” bejegyzében ígértem, jöjjön pár technikai részlet a Kocsmazaj – Szeretni Volna Jó remix kapcsán.

Miután „rongyosra” hallgattam az eredeti dalt, jöhet a második fázis, az ötletelés, vázlatkészítés fázisa. Itt nem cél a tökéletesség, a keverés is csak összecsapott, a lényeg, hogy ami inspiráció jön, annak legyen nyoma, eredménye.

Célszerű minden verziót külön elmenteni, így ha a kiválasztott irány mégsem tetszik, akkor vissza lehet térni bármikor a korábbi állapothoz, vagy akár egy újabb remixre elegendő anyag is összegyűlhet.

Az effektív munkához nem árt, ha megvannak az ének sávok külön – sőt, ez külön előny 😀 -, de ez nem kizáró ok, hogy ne lehessen addig is ötletelni. Így tettem én is, ez a változat már akkor elkészült, mikor még fel sem vettem a kapcsolatot Rolival: Pre változat

Itt jól hallható, hogy minden alakítgatás nélkül fogtam és betettem az eredeti dalt a sequencerbe, majd rádobtam egy dob sávot és egy szinti sávot. Csúszik is kicsit, ötletelésre tökéletes.

Mikor már a megkapott ének sávokkal nekiálltam ennek a remixnek, akkor az első olvasatban egy szintipopos vázlat született, amit aztán később elvetettem.

A képen láthatjátok, hogyan is néztek ki a sávok ebben a változatban, és íme egy kis ízelítő abból, hogy hogyan szólt ez a verzió: Szintipop verzió

Ebből a verzióból ami megmaradt, az talán az effektezésnek egy része, az tetszett. Dolgozott a kompresszor, a reverb és a ping-pong delay 🙂

A következő verziót nem is tudom, hogy miért vetettem el, már az elején elhasalhatott, mert csak az ének és egy gated pad szól belőle: Gated pad verzió

Végül rátaláltam a nekem tetsző irányra, ami alapvetően talán trance-es lett, szinti szólamokkal gazdagon 🙂 Már majdnem a végleges verzió!!!

És, hogy milyen lett a végtermék?! Ki tudja, talán holnap minden kiderül!

Stay tuned!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük