Kategóriák
Blog

Tangram – Flow

Régóta nagy kedvelője vagyok a chill-out/ambient műfajnak, bár azt is be kell, hogy valljam, hogy ez a rajongás rapszódikus, nem hallgatok állandóan az említett két stílusba tartozó zenét.

Egy-egy nyári estén, grillpartihoz vagy csak délutáni lazuláshoz viszont tökéletes adalék az ilyen fajta zene.

Csakúgy mint Tangram (a.k.a. Fabók Péter) zenéje, aki már 2005-óta alkot ebben a műfajban, akit még a Vermillion című album kapcsán fiatalkori Mike Oldfield jelzővel illettem twitteren 🙂

A Flow című albummal akkor találkoztam, mikor Péter a Tangram-Music facebook oldalán közzétette, hogy az első 7 ember, aki „lájkolja” az albumot, az ingyen letöltésre jogosító kódot kap! Hetedik, merthogy ez Péter hetedik albuma. Péter nem is okozott csalódást, amint megvolt a 7 lájk, küldte is az ígért kódot.

Az albumot több minőségben lehet letölteni a népszerű Bandcamp oldalról, ahol most Te adhatod meg, hogy mennyivel honorálod a művész munkáját! Azt gondolom, hogy ez egy jó hozzáállás, ez a követendő példa!

A legtöbb chill-out és ambient zenész ott szokta elrontani a dolgokat szerintem, hogy egy átlag fogyasztó számára unalmasnak tűnhet a zene, hacsak nem kerül olyan tudatmódosult (értsd ahogyan akarod) állapotba, hogy megnyíljon az elméje eme magasabb szintű üzenettel bíró zene befogadására. Tangram zenéi nem ebbe a kategóriába tartoznak: van ívük, szépen felépülnek az albumok, ott dinamikus ahol kell, fordulatokkal teli, de mégis pihentető, könnyen hallgatható zene. Akár háttérben munkához hallgatom, akár „direktbe” hallgatom (tehát figyelek a megoldásokra, a zenére, az érzésre amit kivált belőlem), minden féle formában fogyasztható. Persze mint általában, nyitottnak kell lenni az újra és nem mást várni a zenétől mint ami: pihentető, kellemes, lazulós elektronikus zene, amiben érezni a nagy elődök tanításait.

Egy szó mint száz, Tangram munkásságát érdemes nyomon követni, csakúgy mint facebook oldalát, vagy twitterét, mindig tartogat valami meglepetést, most például augusztus végére ígért egyet 🙂

És a végére elárulok egy titkot: igen, hamarosan készül egy Tangram remix, stay tuned 🙂

Egy hozzászólás a(z) “Tangram – Flow” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük