Kategóriák
Blog

Fogyókúrás ebédem

Fogyókúrán vagyok 2 és fél hete, vagyis pontosabban diétán. A kettő között azt gondolom, hogy fontos eltérések vannak. Egy fogyúkúra sokkal drámaibb (az esetek többségében), drasztikusabb de rövid távú történet. Egy diéta kíméletesebb, jobbára az étkezések minőségi összetételére fordított fokozottabb figyelmet jelenti.

Most, hogy leírtam ezeket a sorokat, most vált számomra is világossá, hogy inkább úgy fogalmazok, hogy életmód változáson dolgozom. No, ez meg megint azért egy új fogalom, mert ez abszolút hosszú távú és tartós változás érdekében történik, önsanyargatás nélkül.

Hosszúra sikeredett bevezető után jöjjön a lényeg, a mai ebédem. Hazaértem a munkából és úgy gondoltam, csinálok gyorsan valami finomat, egészségeset.

Bruschetta alaphoz hasonló “salátát” csináltam, 2db paradicsom, 3 levél bazsalikom (a kertből), 1 gerezd fokhagyma, só. A paradicsomot felkockáztam apró darabokra, majd kinyomtam a benne található vizet és összekevertem a bazsalikommal, fokhagymával. Megsóztam és egy kevés olíva olajat öntöttem rá.

Egy teljes kiőrlésű kiflit ketté vágtam, majd kicsit megpirítottam. A paradicsom mellé pedig (nem elírás, megfordítottam az arányt) olívaolajban eltett tonhalat ettem. A sóban eltett jobb lett volna, de azt nem szeretem annyira.

Az eredmény: magáért beszél. Finom volt, gyors volt, egészséges volt, jól is laktam. Egy almát még ráküldtem, mára ennyi. Talán még valami keveset (mondjuk még egy alma) eszek 21-22 óra magasságában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük