Kategóriák
Blog

Ez volt, ez lesz

Arra gondoltam, hogy idén először csinálok egy visszatekintést, összegzés, milyen is volt 2012 a számomra és egyúttal csinálok egy listát a 2013-as évre vonatkozólag, hogy miket tervezek.

Nem szeretem és nem is akarom használni az „újévi fogadalom” kifejezést. Egyrészt sablonos, elcsépelt, másrészt nem akarok olyat ígérni (még magamnak se), amit nem tudok betartani.

2012

Számomra a 2012-es év eléggé hektikusra sikerült, azonban mindenképp pozitív, hogy nagy mélységek – legalábbis hosszú távon nem voltak. Ha emlékszel rá, tavaly a blogom láblécében az szerepelt: „2012 nálam a megújulás és az utazás éve”. Nézzük, mi valósult meg az utazásokból és vajon miért gondoltam, hogy a megújulás éve lesz.

Ami az utazást illeti, egész jól sikerült az év. Voltam, voltunk Murauban, Pozsonyban, Birminghamben, Prágában, Daunban, Baden-Badenben, Baselben, Lutzernben, Toszkánában. Őszre terveztünk egy londoni utazást, de az nem jött össze.

A németországi rallyról , a svájci átutazásról és az olaszországi nyaralásról nem írtam a blogon. Meglett a közel három hetes szabadságnak a böjtje, hiszen amint hazaértem, megtudtam: a előttem álló két augusztusi hetet helyettes nélkül, szinte végig én fogom ledolgozni a gyógyszertárban. Így nagyon időm és kedvem se volt, hogy a blogra írjak az élményekről, örültem, ha a PATIKABLOG írásait tudtam gyarapítani.

És itt kapcsolódunk be a megújulás témakörébe.

A 2011 decemberében elnyert állásomat 2012 márciusában otthagytam, kellett egy kis változás. Mivel a környezetem nehezebben tudom megváltoztatni, egyszerűbb – és egyben célravezetőbb – volt, ha én változok. Az új munkahelyemen új, érdekes történetek vártak rám és értek  nagyon kellemes meglepetések. Sajnos gyorsan kiderült, hogy ebben a patikában is hasonló problémákkal szembesülök és a fent vázolt augusztusi „ámokfutás” volt az a pillanat, mikor elhatároztam: munkahelyet váltok. Ismét.

Az új állásom – aminek a mai napig nagyon örülök – teljesen új kihívások elé állított. Az első egy hónapot kemény tanulással töltöttem – és még van mit tanulnom. Azt azonban már most látom, hogy a korábbi öt éves gyógyszeripari ténykedésem során befektetett munka többszörösen térül meg.

A váltás mellett persze nem csak a gyógyszertári ügymenet hiányosságai szóltak, hanem anyagi szempontok is. Jelentős mértékben emelkedett a lakáshitelem (forint alapú, de a válásom miatt eléggé megjártam…), így a feladat egyszerű volt: több pénzt kell keresnem.

Öt perc hírnévre is sikerült szert tennem, mikor a Zalai Hírlap az én fotómat használta fel a hévízi tűzről készített riporthoz.

Most látom igazán, hogy mire nem jó a blog (lánykori nevén web-log->blog, azaz webes napló): van egy lenyomatod a múltról, ami jó esetben hozzád köthető.

Zenei „karrieremben” is csupa pozitív dolgok történtek: az együttműködést folytatva, a George Smoog formáció Life című dalából jelent meg hivatalosan is a remixem, majd az év második felében Takáts Eszter számára készített remixem jelent meg CD korong formájában is! Közben az a megtiszteltetés is ért, hogy egy nagyszerű ambient zenész, Bánhegyi Béla is felkért egy remixre, George Smoogék is bejelentkeztek a Good Morninggal és Kampókéz úr is felkért egy remixre.

Fejlesztés is történt a lassan, de biztosan épülő stúdiómban: Alesis M1 Active MkII akatív monitorhangfalakat vásároltam, hiszen ez elengedhetetlen. Erről majd írok részletesebben is, a Syncopa segítségével és támogatásával jutottam hozzá, nem sokkal karácsony előtt.

A rendszeres testmozgást elősegítendő új családtaggal bővültünk: Luigi, a bringám. Sajnos még nem sok km van benne, de a tavasz beköszöntével ez változni fog.

Így visszatekintve elmondhatom, hogy több volt a pozitív változás 2012-ben, mint a negatív.

2013

És akkor jöjjön a lényeg, hogy mit is tervezek az idei évre!

Utazás

London, szinte biztosan – mivel tavaly elmaradt. Szóba került egy hétvége Párizsban, mint ahogyan egy franciaországi nyaralás is jó lenne. Apropó nyaralás: lehet, hogy Korfu lesz a desztináció, évek óta tervezzük, Niki korábban ott dolgozott. Svájcba is szeretnék eljutni, Zürichbe, lehetőleg vonattal – itt amúgy egy iPhone vásárlás is jó eséllyel befigyel!

Egészség

Próbálom rávenni a srácokat, hogy a heti egy alkalom helyett járjunk heti kétszer focizni, azonban most is alig vagyunk meg létszámilag. A kondimon viszont van mit javítani, így futást és bringázást terveztem be, amint kijön a jó idő. Továbbá van egy kósza gondolatom, hogy ismét elkezdek személyi ezdőhöz járni, de most nem „átalakulási” célzattal, hanem konkrétan gyúrni. Nem sokat, éppen csak.

Beszerzések

Kellene vennünk egy új hűtőt, amiben van mélyhűtő rész is. Jön a nyár, kell a jég. iPhone. Macbook Air – ezt azonban nagy valószínűséggel nem tudnám kihasználni, így csak hóbort lenne. Viszont egy Apple TV vagy egy Mac Mini lehet, hogy befigyel streaming és írásmentes filmnézéshez. De gyorsan abba is hagyom a sort, mert fel akarom eleveníteni a Cult Of Less projektem, amit te jó ég: 2011. novemberében hagytam abba…

Új ismeretek 

Régóta érdekel már a csomagolástechnika, a csomagolások tervezése, dizájnja. Még 2010-ben elhatároztam, hogy beiratkozok az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar könnyűipari mérnöki szak csomagoló és papírgyártó szakirányára, hogy megszerezzem az ehhez szükséges ismereteket. Elméletileg van levelező és távoktatás is, a költségtérítés kicsit felkúszott: 175.000.- HUF/ fél év.

Mindenképpen bővíteni akarom az angol szókincsemet, kicsit finomítani a már meglevőn, anglicizmusokkal. Még nem döntöttem el, hogy tanár segítségével vagy önállóan.

Stúdiótechnikai alapismereteim már megvannak, az ilyen jellegű tudásomat is inkább csiszolni, finomítani szereteném, amiben a producerschool.hu és Krajczár Peti barátom segítségét fogom kérni.

Zene

2012-ről „maradt” még három remix felkérés és van még 1-2 Takáts Eszter dal, amiből biztosan akarok remixek készíteni. Ezek mellett felkérést kaptam egy kisfilm zenéjének az elkészítésére is és végre tényleg egy saját „albummal” is szeretnék jelentkezni.

Biznisz

Na igen. Idén rengeteg olyan ötletem volt, amit idő közben mások megcsináltak előttem. A fiókban még rengeteg ötlet lapul, melyek közt egy erős szelekciót fogok rendezni és csak a szakmámhoz köthető ötletek kidolgozásával fogok foglalkozni, hiszen az a legerősebb területem. Egyelőre.

Ebben az egyik partnerem biztosan Mondovics Mihály lesz, akivel már elindult egy közös projekt, aminek hajója bár kapott egy apró léket, de mivel mindketten megtanultuk, hogy kell egy „B” terv, ezért az lép most életbe most az lép életbe.

Munka

A végére hagytam, de tulajdonképpen ez a legfontosabb. Az új munkahelyemen a szerződésem 1 évre szól, így ez alatt az egy év alatt kell bizonyítanom. Ez maximális erőbedobást, precíz munkavégzést követel meg. Ezzel nem lesz gond.

One more thing

Az új köldökzsinór: blog, twitter, social media. Az általam szerkesztett blogok 2012 év végén megújultak. Apróbb finomítások (pl. reszponzív oldal) lesznek még mindkét helyen, de „nagy” munka már egyikkel sem várható, leszámítva a rendszeres és minőségi tartalmat. Szerényebben ™

Készítettem külön a blog számára egy twitter felhasználót @strobdotcom néven. Itt olvashatod majd az új blogposztok értesítői illetve a különböző dizájn, csomagolás és építeszeti blogokon tett kalandozásaim megosztásait.

A PATIKABLOG számára pedig a @patikablog felhasználói fiókot készítettem el. Itt a jövőben bátran lehet tőlem kérdezni, bármilyen egészségügyi témában. Ha tudok és az én kompetenciám, szívesen segítek.

DE!

A 2013-as év során erősen korlátozni fogom a különböző social media jelenlétemet…felmerült már a privát twitter felhasználóm törlése is, és a facebook elhagyása is. Ez egyelőre különböző okok miatt elmarad, de egy biztos: a fő információ forrás velem kapcsolatban a stro-b.com és a PATIKABLOG lesz.

Köszönöm

A blogom 2009. október 23-án indítottam, akkor még kicsit más koncepcióban. Azóta folyamatosan alakult, változott, de egy valami, valaki állandó: TE!

A 2013-as évben is jó szórakozást kívánok a blog olvasásához, 2014-ben pedig elővesszük ezt a bejegyzést, és megnézzük, mi valósult meg belőle.

15 hozzászólás a(z) “Ez volt, ez lesz” című bejegyzéshez

Már nem emlékszem, hogyan szokta pontosan Tamás Rónay mondani, de valami olyasmit, hogy "kellően optimista tervek" 🙂

Már nem emlékszem, hogyan szokta pontosan Tamás Rónay mondani, de valami olyasmit, hogy "kellően optimista tervek" 🙂

És csak akkor állj hozzá, ha Te 100% felettinek érzed, különben irj egy másikat – (No, melyik DM-től jön?)

Hát,… magamon kívül még nem nagyon talákoztam ennyire előre látó/tervező és sokoldalú személlyel! 🙂 Gratula!

Mindazonáltal, nekem az idei szilveszter volt az első, amikor nem fogadtam meg semmit… Az idei évem mottója: CARPE DIEM 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük