Kategóriák
Blog

Új ruha

Ha rendszeres olvasóm vagy, akkor már észrevehetted, hogy megújult az oldal ruhája. A fejemben kb. egy hónapja összeállt már a kép, hogy mit és hogyan akarok majd megváltoztatni.

Aztán jött az ötlet, hogy jó lenne a PATIKABLOG tartalmát különválasztani. Aztán Eszembe jutott, hogy nemrég megkeresett Kocsmárszky @kocsmy Zsolt, hogy szívesen látnák a blogomat a NEXTSERVER berkeiben, így aztán adta magát a lehetőség: a tartalom szétválasztásával együtt, egy új domain alatt, egy új szerveren fog futni a PATIKABLOG.

A NEXTSERVER-ről, és az eddigi tapasztalatokról még írni fogok egy későbbi bejegyzésben. Azt már most látom, hogy gyors a rendszer és az admin felületen keresztül szinte mindent el tudok intézni, adminisztrátori segítség nélkül.

Az átalakításnak a szabadságom alatt, karácsony előtt estem neki, gőzerővel. December 26-ra készen akartam lenni, hiszen akkor volt 1 éves a PATIKABLOG, de az ünnepek és családi programok miatt (azt gondolom, ez természetes) csúsztam a befejezéssel.

Hasonlóan az önéletrajzom írásához, most is kikértem dizájner ismerősök véleményét, tanácsát (@krisztian, @barpaff, @TheHedgehog, @ArtCharacter@birkaster) , akik rengeteget segítettek meglátásaikkal. Ezúton is köszönöm!

Persze mindig mindent lehet még hova továbbfejleszteni és nem tetszhet mindenkinek egyformán egy dizájn…a lényeg: alkottam valamit, neked, nektek, szívvel, lélekkel, éjszakákon át!

Nekem amúgy tetszik! 🙂

Az átállás során belefutottam egy eléggé komoly problémába, ami szépen rá is világított, hogy mennyire szerencsétlen dolog a Facebooktól függővé tenni magad. A jelenlegi kommentelési rendszer ugyanis a stro-b.com címhez kötött, így mikor beállítottam mindent a patikablog.hu oldalon, a régi hozzászólások nem jelentek meg. Egy barkács megoldással egyelőre sikerül „becsapni” a rendszert, így megjelennek a régi PATIKABLOG hozzászolások az új oldalon, viszont elvesztettem a lehetőséget, hogy Facebook szinten is külön kezeljem őket. Egyelőre ennyi áldozat belefér.

Az archív oldalakon megtalálod a régi bejegyzésket, melyek viszont már az új helyre fognak vinni és az új köntösben látod majd a bejegyzéseket.

Használd egészséggel az új oldalakat: BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Egy hozzászólás a(z) “Új ruha” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük