Kategóriák
Blog

Bering karóra

Régóta szemezek az órákkal, de még nem találtam meg az igazit. Ez persze nem teljesen igaz, mert megvan „AZ” óra, csak egyelőre nem az én árkategóriám.

Rátaláltam viszont egy nagyon szimpatikus márkára, aminek a letisztult dizájnja egyből belopta magát a szívembe: BERING.

A Bering márka története

Egy dán üzletember, René Kaerskov, aki nagy kalandor is egyben, 2008-ban elutazott az Északi-sarkra, ahol pont a sarkkör fölött kiugrott egy helikopterből. Ekkor még ő sem tudta, hogy ez az ugrás miként változtatja meg az életét.

Hazatérve a rengeteg új élménnyel, lelkesen mesélt az üzlettársainak az Északi-sark különleges atmoszférájáról. Ekkor már körvonalazódott egy új óramárka, ami legalább olyan csupasz, letisztult és lélegzetelállító, mint maga a sarkkör. Megszületett a BERING márka.

Pontosan 280 évvel René Kaerskov túrája előtt, 1728-ban a dán származású orosz tengerész, Vitus Bering elszánta magát: elhajózik egy addig ismeretlen területre a Jeges-tengeren. Ezalatt az utazás alatt átkelt egy szoroson, amely a mai napig az ő tiszteletére a Bering-szoros nevet viseli. Új utakon járni, elkalandozni ismeretlen területre: ez köti össze a dánokat, Vitus Beringet és René Kaerskovot a BERING márkával, amit különlegesen kemény alapanyagok és roppant letisztult dizájn jellemez.

Ennyit a marketing szövegről, nézzük a valóságot.

Szerelem az első látásra

Félig kollégám @pharmagabor úr írta ki twitteren a következőt:

Nem is értem, miért nézegetek 1-2-3 milliós karórákat… Sosem lesz ilyenem.

És innen indult a lavina, elkezdtünk egymásnak szebbnél szebb órákat küldözgetni. Amúgy azért kezdtem el órákról keresgélni a neten, mert kíváncsi voltam, milyen minőséget képvisel a Casio Edifice család. Volt pár szimpatikus darab a kínálatban, de az átütő „instant get” érzés nem volt még meg. Gábor ezt az órát hordja és meg van vele elégedve, ár/érték arány is megfelelő.

Halkan jegyzem meg, hogy sanszos, hogy egy sportosabb darabot is beszerzek ebből a családból.

MondianeAztán Gábor elküldte nekem ezt a Mondiane és ezt a Braun órát. Hoppá, egy új lehetséges irány, ami nagyon tetszik nekem!

Rögtön el is kezdem ilyen stílusú órákat keresni. Ekkor futottam bele a Bering órába, amit végülis megvettem. Elsőre a fehér számlapos verziót találtam meg: egyből szerelem!

Irány a Bering honlapja: és itt jött velem szembe a fekete számlapos verzió, melyre amúgy Niki beszélt rá. Jól tettem, hogy hallgattam rá – sokkal jobban tetszik, mint a fehér.

Gyorsan meg is osztottam „órakereső partneremmel” a hírt, amit ő nemes egyszerűséggel így reagált le:

B****G de szép! 🙂

Bering 10540-402

Bering 10540-402

Kódszám felírva, kezdjünk el keresni üzletet a közelben. Emlékeztem, hogy Szombathelyen van egy jó óra és ékszer üzlet. Lefuttattam a google keresést és a jó SEO-nak köszönhetően egy átgondolt és igényes oldalra kerültem: baloghekszer.hu

Meg is találtam az órámat, és még a Gábortól kapott kupon kóddal érvényesítettem a 20% kedvezményt és leadtam a megrendelésemet.

A weblap visszaigazolása egyértelmű és pontos utasításokat tartalmazott, még arra is figyeltek, hogy megadták a két telefonszámot, amelyek valamelyikéről keresni fognak. Talán csak azt hiányoltam, hogy ez a visszaigazolás nem érkezett meg automatikusan e-mailben is, így – tanulva korábbi hibákból – az iPaden csináltam egy képernyőképet, így lementve megmaradt az információ.

Amúgy a visszahívási telefonszám megadása szerintem azért hasznos és okos megoldás, mert sokan – én is – nem vesznek fel ismeretlen telefonszámokat, főként telemarketinges hívásoktól tartva. Így viszont láttam, hogy milyen telefonszámot kell figyelnem (akár el is menthettem volna), és ha arról érkezik bejövő hívás, akkor félreteszem az óvintézkedésem és természetesen fogadom a hívást. Arról nem is beszélve, hogy növeli a vásárlónál a bizalmat! Nincs mutyi, nyílt lapokkal játszanak. Piros pont.

Körülbelül egy órán belül már jelentkezett is a tulajdonos Balogh úr, akivel megbeszéltük a vásárlás részleteit. Az érvényesített kupon miatt volt egy kis kavarodás, mivel az már szeptemberben lejárt, de a rendszeren valahogy átcsúszott…felajánlotta, hogy emiatt a baki miatt viszont 10% kedvezményt fel tud ajánlani, amit én megköszöntem és elfogadtam.

Ha megnézed a baloghekszer.hu vagy inter-gold.hu oldalakat, különös tekintettel a vásárlási információk részt, akkor látni fogod a maximálisan vevőközpontú és korrekt hozzáállást. Nem igen találkoztam még webshoppal, amelyik kifejezetten kiemeli például a vásárlástól való elállás jogát. Általában feltüntetik, de elveszik általában a sok információ között és nem a vevő, hanem az eladó oldaláról kerül megfogalmazásra az ilyenkor érvényes eljárás.

Miután végeztem a munkával, bementem az üzletbe, ahol már összekészítve várt az óra az eredeti csomagolásával, beállítva, ujjlenyomatoktól megtisztítva. Maximálisan elégedett vagyok velük, csak ajánlani tudom őket! Korábban (5-6 éve) már vásároltam náluk, eddig sohasem csalódtam.

A csomagolás

Minimal designMinimál design. Nagyon minimál. De hát ebbe szerettem bele. Érezni a skandináv stílust és az órával szemben is támasztott magas minőséget. Az óra doboza masszív, vastag papírból készült.

A doboz teteje úgy nyitható, hogy az nem csak egy éllel érintkezik a kockával, hanem három éllel. Így kinyitva úgy néz ki, mint egy Hasselblad fényképezőgép.

A dobozban jött egy meglepetés: az óra egy olyan homokolt üveg edényben van, ami (szerintem) a sarkköri jeget hivatott szimbolizálni.

Bering - mint a jégA fotón ha ügyes vagy, megfigyelheted, hogy a BERING feliratnál nincs homokfúvás, így az a rész kvázi „átlátszó”. Ötletes megoldás. Szintén a zord körülményekre célzás, hogy ennek az üvegedénynek van egy menetes műanyag (de gumi hatású) fedele, ami szinte hermetikusan zárja el az órát a külvilágtól.

Maga az óra egy kis párnán várja új gazdáját, egy hófehér, BERING feliratú zsákban elrejtve.

Az órára 36 hónap garanciát ad a gyártó, ennek dokumentumai is a „jégedényben” találhatóak.

Az óra

Még csak fél napot töltött a kezemen, de már elmondhatom, hogy nagyon jó a barátság közöttünk. Rettentő kényelmes hordani, kicsit féltem tőle, hogy a relative nagy méret majd gondot okoz, de nem.

Amit kifogásoltam már akkor, amikor a gyártó oldalán néztem a demo képeket, hogy a stopper funkció másodpercmutatója alaphelyzetben nem „nullán” áll, hanem egy kicsit előrébb.

A szíj is kényelmes, remélem tartós is lesz. Az üvegezés zafír, ami annyit tesz, hogy elméletileg ez a legellenállóbb megoldás, ami létezik.

Mielőtt szóvá tennéd, tudom, hogy ez nem az órák non plus ultrája. Ahogy a bevezetőben is írtam, már megtaláltam „AZ” órámat, de egyelőre nem akarok majd’ 4500€ összeget kiadni érte.

Az egyik – vagy az egyetlen? 🙂 – rossz tulajdonságom, hogy késni szoktam. Most már nem lesz rá kifogás, hogy nincs egy jó órám!

7 hozzászólás a(z) “Bering karóra” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük