Kategóriák
Blog

Murau síelés 1. nap

Az tetszik a legjobban a szállásunkban, hogy rettentő logikusan, átgondoltan építették fel. Vannak szigorú szabályok, amiket be kell tartani, de mindegyik érthető.

Az egyik ilyen például, hogy síbakancsban nem szabad a szállodába bemenni. Egyáltalán.

Van viszont egy nagyon okosan kialakított síléc és síbakancs tároló. Ide papucsban lehet lemenni, zárható, chipkártyával nyitható, kamerával védett. Egyértelmű piktogramokkal jelzik, hogy merre lehet kimenni síbakancsban. Az ajtó másik oldalán egy lépcsőn keresztül a picéből az utcára juthatunk, ahonnan megközelíthető a sípálya.

A pincében található raktár amúgy fűtött, így reggelre meleg és száraz cipők várnak minket. Zseniális.

Az első nap mindig fárasztó lehet, főleg, ha a kondi nincs teljesen rendben.

Reggel 10 körül kezdtük a síelést, bőséges reggeli után. A muraui sípályákra a parkolóból egy kabinos, 6 személyes lifttel lehet feljutni, ahonnan egy csákányos felvonó visz fel a hegytetőre.

Az időjárás felemás volt, inkább felhős, szerencsére szél nem fújt, csak hideg volt. Egy idő után már nem volt őszinte a mosolyunk.

Apróbb pihenéseket beiktatva, felfedeztük a pályákat, szinte mindegyiken végigmentünk. Piros pályák is nagyon jók, szélesek, nem buckásak. A combot azért igénybe veszi, de jó technikával kényelmesen síelhető, nem kell szenvedni a pályán.

A hüttékben a szokásos idióta osztrák alpesi-techno-italo-disco-pop zene keveréke megy, még szerencse, hogy a serriserrilédi korszak már végetért.

Viszonylag korán lejöttünk a hegyről, elfáradtunk. Olyannyira, hogy bár sosem szoktam, délutáni szunyókálás jött. Aztán kiadós vacsi édesanyám jóvoltából, majd a 0. napi póker után ulti! Hát, van még mit tanulom belőle az biztos.

És egy ráadás érdekesség: a telefonomon a Motion-X GPS app-et használom, hogy rögzítsem merre jártunk. A sípályán viszont olyan chipkártyás rendszer működik, ami a felvonóhasználatot rögzíti és a netről elérhető a www.skiline.cc oldalról. Erről láthatsz most itt egy grafikont.

Érdekesség képpen, mindez térképen a Motion-X GPS jóvoltából:

Just for the record:

Date: 2012.02.19. 9:46 am
Map:
(valid until Aug 17, 2012)
View on Map
Distance: 36,8 kilometers
Elapsed Time: 4:17:36
Avg Speed: 8,6 km/h
Max Speed: 60,4 km/h
Avg Pace: 7′ 00″ per km
Min Altitude: 0 m
Max Altitude: 2 121 m
Start Time: 2012-02-19T08:46:33Z
Start Location:
Latitude: 47.092819º N
Longitude: 14.077842º E
End Location:
Latitude: 47.100120º N
Longitude: 14.086534º E

3 hozzászólás a(z) “Murau síelés 1. nap” című bejegyzéshez

Hát, nem tudom, h mennyire expert, de gyorsnak gyors:) Úgy volt, hogy idén kipróbálom a snowboardot oktatóval, de aztán nem jött össze, majd legközelebb. Irigyellek a sípálya közelsége miatt 😛 Na, majd ha én is ott lakok … 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük