Kategóriák
Blog

Abszolút Hallás Rádió

Fabók Péter (aka @tepi77) zenész kolléga, a Tangram zenei projekt alfája és omegája és Fejes Balázs (aka @fb2) elindított egy podcastet Abszolút Hallás Rádió címmel.

Péterről és zenéjéről már írtam itt a blogon, egyszer a távoli jövőben talán a Bronze Bumblebees című dalához a remixem is elkészül. Mivel ismerem Peti zenei ízlését, kíváncsian vártam, hogy miről fog szólni az Abszolút Hallás Rádió podcast.

Mit jelent az abszolút hallás? Abszolút hallásnak nevezzük azt a képességet, hogy az egyén referenciahang segítsége nélkül azonosít bármely hallott zenei hangot. Ezzel szembe szokták állítani a relatív hallást, amely az a képesség, hogy az egyén egy referenciahang segítségével azonosítja a hallott hangot.

Forrás: Wikipédia

A podcasttől pontosan azt kaptam amit vártam: két alapvetően eltérő zenei ízlésű és zenei képzettségű ember beszélgetését a zenéről, zenei ízlésről, hangszerekről, koncertekről, albumokról, zenekészítésről. Könnyed, laza, de mégis figyelmet igénylő podcast. A legjobban az tetszik nekem, hogy új zenéket ismerhetek meg úgy, hogy nem én túrom (és szűröm) pl. a youtube videókat. Külön tetszik, hogy a két „műsorvezető” ellent mer egymásnak nyíltan mondani, ha nem tetszik egy adott zene vagy zenekar, ettől számomra sokkal hitelesebb lesz az egész műsor.

Mostanában idő híján kicsit beszűkült a zenei paletta amit hallgatok, pedig eléggé nyitott vagyok minden féle stílusra, így öröm lesz hallgatni az Abszolút Hallás Rádiót az iTunesban.

Hajrá srácok, csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük