Kategóriák
Blog

Eifel Rallye Festival

Tavaly nyáron Svédorszgában jártunk egy üzleti kapcsolat révén. Ennek az utazásnak egy hozománya, hogy idén a nyaralásunkat Németországban kezdjük Eifel városában, ahol megtekintjük az Eifel Rallye Festival-t. Ez nem egy szokványos rallye verseny, mivel a rendezők fő célja az, hogy megismertessék a közönséggel a régi idők (historic rallye) versenyautóit. A verseny fővédnöke egy igazi rallye legenda, Walter Röhl, aki a gyári Audi Quattróval versenyzett

Vannak igazi remekművek, amik korhűen maradtak fent, eredeti állapotban és vannak olyanok is, melyek azóta készültek, a régi mására.

A svéd ismerősünk egy 1977-es Ford Escort Mk2 replikával fog versenyezni, amit egyébként Niki édesapja épített. A versenyautót eredetileg Björn Waldegård rally legenda vezette, ezzel az autóval nyerte meg az 1977-es RAC Rallye-t Nagy-Britanniában.

A rendezvény pikantériája, hogy Björn Waldegård személyesen is ott lesz és vezetni fogja a „mi” autónkat. Azt gondolom, hogy ez óriási megtiszteltetés!

Engem az autó tulajdonosa felkért fotózni, így reményeim szerint rengeteg jó képpel fogunk távozni.

A verseny 26-án, csütörtökön kezdődik délután 5 órakor a prológgal, majd pénteken és szombaton gyorsasági szakaszok következnek.

Amikor ezt a bejegyzést olvasod, reményeim szerint, már valahol a szállásunk közelében fogunk járni.

És a végére egy kis ízelítő, hogy mi vár ránk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük