Kategóriák
Blog

Things 2 – megjelent!

Megjött a korábban méltán népszerű GTD alkalmazás, a Things 2-es verziója. Talán kicsit későn. Nem megyek most bele a részletekbe, de a srácok kicsit elaludtak a fejlesztéssel: már rég mindenki a felhőben (aka Cloud Sync) tartotta az adatokat és a mobil eszközökre kényelmesen szinkronizálható volt minden adat, mikor a Thingsről még csak hírek formájában sem érkeztek információk arról, hogy egyáltalán dolgoznak a Cloud Sync megoldáson.

Így fordulhatott elő az, hogy jómagam is egy okos módszerhez folyamodtam: dropboxban tartottam a Things „adatbázist”, aminek egyedül az volt a hátránya, hogy az iMac-en és a MBP-n nem futhatott egy időben az alkalmazás. No, meg persze a mobil (értsd iOS) eszközökre a szinkronizálás ugyanúgy WiFi-n keresztül kellett hogy történjen.

Hoppá!

A mai nap takarítottam a gépen (készülök a Mountain Lion telepítésre) és amikor a Things Cloud Beta alkalmazáshoz értem, gondoltam ránézek, mi újság náluk. Legnagyobb meglepetésemre a tegnapi nap folyamán jelent meg a Things 2, amibe sikeresen integrálták a Cloud Sync megoldást.

Persze, mostanában rám oly jellemző módon, lemaradtam a twitteres húhá folyamról, és megint illik rám a „csecsemőnek minden vicc új” mondás…

A telepítő egyből észlelte, hogy én az „okos” módszert használtam és udvariasan megkért, hogy a továbbiakban az ő szinkronizációs megoldásukat használjam. Hát legyen!

Az installálás problémamentesen lezajlott, az adatbázist egyből konvertálta az új verzióra.

Bevallom, kerestem a köszöntő képernyőn említett „New Look”-ot, de nem találom. Lehet, hogy majd Mountain Lion alatt jön elő, nem tudom. Mindenesetre az iPhone-omra éppen most kúszik fel a frissítés, és kipróbálom a Cloud Syncet, amire a telepítés során külön regisztrálni kellett.

Mostanában szinte csak jegyzetelésre használom az alkalmazást, a fejlesztés, az újítások hiánya kihatott a viszonyunkra. Mivel relative drága volt az asztali verzió, ezért egyelőre nem válnak el útjaink, meglátjuk a kettes verziószám mit hoz még a jövőben.

Update: ééés a meglepetés…iOS 5.0 kell legalább az új Things verzióhoz, így egyelőre (október? 🙂 ) nálam ez nem működik…ööö, várj! Akkor most mit is hozott nekem a Things mikulás? Semmit.

Update 2: nyaralás alatt nem volt szükségem GTD-re, így nem is próbáltam szinkronizálni az új asztali Things 2 változatot az iPhone-on futó régi változattal. Nyaralásból hazaérve, azonban megpróbáltam és láss csodát: nem működik! Az ok egyszerű: a Things 2 nem támogatja a régi, WiFi-n keresztüli szinkronizálást, csak a Cloud Sync megoldást. A telefonom viszont nem támogatja (vagyis inkább fordítva) az új Things iOS változatot. Sakk, matt. Szerencsére a srácok a Cultured Code-nál készültek a problémára, így viszonylag zökkenőmentesen vissza tudtam tenni az utolsó asztali verziót (1.5.6.), amivel tudok szinkronizálni az iPhone-ra. Ez az állapot remélhetőleg pár hónapig fog már csak tartani, mivel szeptember 12-én 99% biztonsággal állítható, hogy bejelentik az új iPhone-t, amit már én sem fogok kihagyni!

Egy hozzászólás a(z) “Things 2 – megjelent!” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük