Kategóriák
Blog

NEXTSERVER

Tavaly októberben keresett meg Kocsmárszky ‘@kocsmy‘ Zsolt azzal, hogy szívesen adnának otthont a blogomnak a saját tárhely szolgáltatásuk keretén belül, a NEXTSERVER-en.

Erről már részben írtam a szilveszteri bejegyzésemben, amikor is kettévált a személyes blogom és a Patikablog tartalma.

Igen, ez most egy amolyan fizetett hirdetés szerű poszt, csak kicsit más megközelítésben!

Már többször nekiálltam ennek a bejegyzésnek, de aztán valami miatt mégis elmaradt. Amit így utólag nem bánok, mert az eltelt majd egy teljes évre visszatekintve talán hitelesebb tapasztalatokról tudok beszámolni, mint mondjuk 1-2 hét használat után.

A dolgomat azért nehezíti, hogy egy tárhelyszolgáltatásról nem egyszerű írni, főleg úgy, hogy magával a szolgáltatással semmi problémám nem volt eddig.

Ezért megkértem Zsoltit, mondjon pár szót magukról.

„A NEXTSERVER-nél arra törekszünk, hogy olyan, külföldön már jól megszokott szolgaltatasokat epítsünk ügyfeleinknek, amellyel teljesen automatizáltan be tud regisztrálni egy domain nevet, és/vagy meg tud vásarolni egy webtárhelyet. Ehhez egy könnyen használható felületet építettünk, melyen akár nagyobb mennyiségű domainek kezelése is egyszerűen megoldható.”

Zene füleimnek! Azt gondolom, hogy egy webes szolgáltatásnál óriási előny tud ez lenni, felesleges papírozás és várakozás spórolható így meg.

Rettentő szimpatikus számomra a rendszer felépítése: aki önállóan akar beállítani, módosítani az megteheti, de akinek segítségre van szüksége, ő sincs magára hagyva. Udvarias, segítőkész és nem utolsó sorban gyors support jár a szolgáltatási csomagokhoz.

A domain név regisztrációs igényünket teljes körben lefedi a NEXTSERVER, .hu akkreditált regisztrátorok, de a külföldi domaineket is egyszerűen megszerezhetjük rajtuk keresztül.

Ami a halálom, a .hu reg esetében, az a papírozás. Ez hungarikum, sok karaktert nem is pazarolnék rá, viszont azt érdemes megemlíteni, hogy a jelen esetben elég egyszer beírnod a szükséges adatokat és máris kapsz egy nyomtatható megrendelőlapot, amit egy fotózás után tölthetsz is vissza a rendszerbe és elindul a regisztráció folyamata.

Kedvezmények

Konkrét adatokkal, árakkal nem untatnálak, meg tudod nézni a honlapjukon. Ami viszont egy fontos momentum, hogy webtárhely megrendelés esetén van lehetőség „akadémiai” kedvezményre, oktatási intézményeknek, tanároknak, diákoknak, mely egyszeri 50% kedveményt jelent. Divatos kifejezéssel élve startup cégekre is gondoltak: 1 évnél fiatalabb cégeknek szintén egyszeri 50% kedvezményt biztosítanak.

És a kedvencem: a modern Európában egyre nagyobb hangsúlyt kap cégeken belül a társadalmi szerepvállalás. Én ebbe a kategóriába sorolom a nonprofit szervezetek bármilyen szintű támogatását is, ezért is nagyon szimpatikus, hogy a NEXTSERVER a nonprofit szervezeteknek állandó 50% kedvezményt biztosít. Big UP!

Admin felület

NEXTSERVERHa egy mondatban kellene összefoglalnom, azt mondom: részletes, mindenre kiterjedő, egyszerű.

Pár kattintással tudsz új felhasználót létrehozni például a MySql adatbázishoz, vagy egy új e-mail címet, új aldomaint.

Minimális jártasságot az IT világban azért igényel az adminisztrációs felület, de aki saját tárhely és saját weboldal karbantartásra adja a fejét, az ezzel általában tisztában van.

Ami nekem különösen tetszik, az oldal minimalista kinézete. Nem a sok helyen megszokott „IT gagyi” dizján, hanem egy kellemes, egyszerű felület.

Lehetőség van a support felé hibajegyet felvenni, bár bevallom, erre még nem került sor. Egyszerűen csak működik minden rendben.

Fizetés

Mivel egy kvázi szponzoráció keretén belül kaptam a tárhelyet, erre még nem került sor, így tényleges tapasztalatról nem tudok beszámolni, de biztos vagyok benne, hogy rém egyszerű 🙂

Az oldalon lehetőség van VISA, MasterCard és PayPal fizetésre.

Egy kis- és középvállalkozásnak egy Basic csomag szerintem tökéletesen megfelel, és havi 825 Forintért szinte ingyen van.

Az a bizonyos hab a tortára

Milyen lenne egy ajánló cikk, ha nem lenne hozzá valami extra meglepetés a blog olvasói számára? Nos, tessék!

Akik a mai naptól (11.03) számítva 10 napon belül rendelnek meg online bármilyen szolgáltatást a NEXTSERVER-től, azok a fizetésnél a STROB20 kódot használva azonnali 20% kedvezményben részesülnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük