Kategóriák
Blog

Ilyen fogkefét viszont vegyél!

Ha múltkor megírtam, hogy milyen fogkefét ne vegyél, akkor most úgy korrekt, hogy megírom, mi történt azóta és, hogy milyen fogkefét ajánlok.

Bár koránt sem vagyok a terület szakértője (disclaimer: kérd ki a fogorvosod tanácsát), de miután kukáztam a hightech kinézetű fogkefét, elkezdtem keresgélni.

Sokat segített a témában, hogy többen is hozzászóltatok és pozitívan nyilatkoztatok az elektromos fogkefékről. Így hát egy kedvezményes lehetőségre gyorsan lecsapva (köszi @relaxxx!), be is újítottam múlt hét kedden egy a Braun által gyártott Oral-B Professional Care 500 típusú elektromos fogkefét.

Egy új élmény

Nincs róla mit mesélni, ki kell próbálni. Teljesen új dimenzióba emeli a fogápolást, látható és érezhető a különbség. Nagyon tetszik, hogy fél percenként rezgéssel jelzi, hogy váltsak szegmenst: a koncepció ugyanis az, hogy az alsó-felső fogsort 2-2 részre osztva (azaz összesen 4 rész), blokkonként 30 másodpercig kell mosni.

Ha azt mondom, két perc fogmosás, soknak tűnik. Így a fél perces „cserékkel” azonban még az az érzésem is támad, hogy már-már rövid. Igaz még sosem mértem le a „hagyományos” fogkefés fogmosási szokásaim, de lehet, hogy teszek majd egy próbát már csak kíváncsiságból is.

Persze a technikát még csiszolni kell, tegnap például a bal felső hátsóörlőimnél megragadt egy kis fogkrém adag, amit csak a folyamat végén vettem észre. A kialakítás miatt meglepően könnyű elérni a fogak belső felületét, de még a hátsó fogakat is.

A csomag

Oral-BMivel egy speciális kiszerelést sikerült megszereznem, az alap kefén túl még tartalmazott a csomag extra keféket, fogfehérítős és sensitive verziót, fogköztisztítót, meg valami fura eszközt (a képen a tartozékok közül felülről a második – tippeket megköszönök!), aminek még nem sikerült utánajárnom, hogy mi is.

Egyetlen negatívumot tudok megemlíteni a termékkel kapcsolatosan, ez pedig a töltője. Modern, indukciós töltés, viszont a töltő talp vezetéke nagyon rövid. Így – általában biztonsági okokból – a magasabbra szerelt konnektorokba nem lehet bedugni, mert csak lógna a levegőben.

Az első, 17 órás töltés így az íróasztalon zajlott.

3 napja használom, teljesen meg vagyok elégedve vele.

6 hozzászólás a(z) “Ilyen fogkefét viszont vegyél!” című bejegyzéshez

Egy javaslat tapasztalatból: ha épp nem mosol fogat, vedd le róla a fejet, úgy tovább tart a készülék.

Horváth Róbert Azért, mert hiába mosod tisztára a fejet, belül nedves marad, mert használat közben összevizezed-nyálazod-fogkrémezed és amikor elrakod akkor nem száraz. Ez a nedvesség viszont csordogál a fej „nyelében” és a mozgató fém-izé tövénél beszivárog a gépbe és egy idő után berohasztja azt.

Horváth Tamás közben én is erre tippeltem, viszont így be kell szereznem valami fej tartót (az nem volt hozzá). Meg én a készüléket is le szoktam mosni, de akkor érdemes szárazra is törölni.

Horváth Róbert Yesssz. Tartsd szárazon a puskaport… és a fogkefédet! 😀
Nehéz a fejeket kulturáltan tárolni, mert bármit csinálsz, csurog belőle a lé. A bótokban kapható fogkefetartó poharak lennének jók, ha nem esne beléjük a motorosfogkefék feje (piaci rés!). Bár ezeknél semé értem azokat, amiket nem lehet szétszedni… ott a pohár, a négy lyukkal a tetején, de időnként felmerülhet az igény a tisztításra, viszont nincs, aki beleférne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük