Kategóriák
Blog

Cult Of Less – a zűrzavar mentes életért

Miről is van szó?

Cult Of Less – angolul itt olvashatsz róla.

Magyarul, röviden összefogalva: egy nap Kelly Sutton úgy gondolta, hogy tesz egy kísérletet arra, hogy az egész élete beleférjen 2 zacskóba és 2 dobozba. A lehető legkevesebb és legszükségesebb dolgokat, tárgyakat akarja megtartani, amit, ha a szükség úgy hoz, bele tud tenni az említett 2 zacskóba, 2 dobozba. Dokumentál mindent, amije van és azt is amit időközben vesz. Ilyenkor ébred rá igazán az ember, mennyi felesleges dolgot birtokol, nagy részét nem is használja…

Miért jó ez?

Ha arra kerül a sor, hogy költözni (durvább esetben menekülni) kell, akkor a tárgyak nem nehezítik ezt meg, akár egy kézben el lehet vinni az új helyre. Ez persze kicsit sarkított példa. Nem mellesleg segít megszabadulni olyan dolkotól, amiket megvettél ugyan, de nem használod, más viszont hasznát veheti. Nem utolsó sorban pedig segít átlátni a dolgokat.

Honnan szereztem erről tudomást?

@amby_hu mikor Olaszországból hazaköltözött, praktikussági okokból (is) szintén a Cult Of Less mellett döntött. Engem az ő történetük inspirált, már akkor, mikor ők megcsinálták a projectet, elhatároztam, hogy egyszer én is erre az útra lépek.

Mi a célom vele?

Egyfelől látni akarom egy listában (google docs táblázat lesz, te is követheted majd), hogy mi az ami a tulajdonomban van.

Másfelől tudom, hogy ezek nagy részét egyszerűen nem, vagy alig használom. Ergo felesleges. Meg akarok válni tőlük.

Harmadrészt meg akarom szűntetni a zűrzavart, zsúfoltságot, a hangya mód felhalmozott dolgokat. 

Negyedrészt racionalizálok. Ez a szép marketing, a csúf igazság: kell a zsé, hogy újabb (hasznosabb) tárgyakba tudjak invesztálni – de most már tudatosan átgondolva 🙂

Hogyan fog a projekt zajlani?

cultofless.stro-b.com oldalon és twitteren folyamatosan meghirdetem az éppen eladósorba vagy elajándékozásra kerülő tárgyakat, melyekre lehet jelentkezni.

Mindenről sok fénykép lesz fent, részletes leírással, hibák felsorolásával (ha van). Egy szóval nem árulok zsákbamacskát.

Lesz “rapid vétel” ami annyit jelent, hogy aki először jelentkezik rá, övé a cucc. Erre jól fel lehet készülni, mert a lista nyilvános lesz, csak az nem lesz előre tudott, hogy éppen mit mikor teszek fel eladásra-elajándékozásra-licitre.

Lesz, amit Vaterán fogok meghirdetni, ott lehet rá majd licitálni. Ez egy biztonsági lépés is, ha közületek senkit sem érdekel egy adott tárgy, akkor “idegeneknek” hátha érdekes és akad rá vevő.

Lesz, amit elajándékozok. Itt csak a postaköltséget kell majd a “vevőnek” állnia, vagy megvárja míg Budapestre megyek és személyesen átadom. A személyes átvétel a fizetős dolgokra is megoldható.

Hogy érdekessé tegyük a dolgot lesznek az ajándékokhoz kapcsolt játékok is, hogy kicsit azért meg kelljen dolgoztatni a szürkeállományt érte 🙂

Röviden ennyi, részletek majd a cultofless.stro-b.com oldalon!

Lájkold, twitteld, terejeszd! Jó móka lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük