Kategóriák
Zene

30 nap – 30 dal

Remélem, már tudod rólam, hogy nagy zenerajongó vagyok. Mi több, művelő is. Éppen ezért örültem, mikor az első Roland MC-303 Groovebox versenyen megismert (későbbi győztes) zenésztársam facebook falán megláttam a 30 napos dal kihívás „projectet”.

A dolog arról szól, hogy van egy 30 napos lista, ami szerint válogatnod kell az általad hallgatott zenék közül, majd ezeket – minden nap egyet – kirakni a facebook faladra. Nem szeretem amúgy az ilyen „játékokat”, de ezt szimpatikusnak találtam.

Annyira, hogy nem csak a facebook falamra fogom kitenni, hanem itt a blogon is lesz minden nap egy bejegyzés a témában, talán kicsit bővebben kifejtve. Így jobban megismerheted a zenei ízlésemet – bár szólok előre, hogy nem egyszerű eset.

Mivel már a negyedik napon tartok, most itt egyszerre közlöm az eddigi megfejtéseket. A napok leírását változatlanul közlöm, a projectet elindítók választották a szintén 3 betűs, de angol „day” kifejezést a „nap” helyett (igaz, nem akarok kötözködni, én is használom keverve a két nyelvet – helytelenül).

Day 1: A kedvenc dalod

Szinte egyértelmű a válasz: JayDee – Plastic Dreams

Anno 1992-ben (a videóban helytelenül szerepel a dátum) ez volt az a dal, amire elindult az elektronikus zenei rajongásom és tart töretlenül a mai napig. Ez a dal az ébresztő az iPhone-on, loopban szinte egész nap el tudnám hallgatni.

Utólag azért elgondolkoztam, mert egy másik nagy kedvencem az Energy 52 – Café del Mar (Three ‘n’ One remix), de a fent említett okok miatt (is) lecsúszott a dobogó csúcsáról és a második hely ez övé.

Day 2: Az első dal, amit hallottál a kedvenc előadódtól

Nehéz kérdéskör, mert a változatos zenei palettáról, amit hallgatok, nem tudnék egy nagy kedvencet kiemelni, ezért itt a jelenre hagyatkoztam. Most pedig egyértelműen a GusGus izlandi zenekar a kedvencem, ahogyan itt a blogon már többszor is írtam róluk.

Tőlük pedig a Believe című dal volt, amit először hallottam.

Day 3: Az első dal amit valaha hallottál

Mikor a facebookra kiírtam a választásomat, bizonytalan voltam, hogy vajon ér-e még magzati korban hallott zenét beválasztani, de édesanyám kommentje igazolt:

Augusztus 4 volt, szombat és 23-án megszülettél … bár a kapukon kifelé a koncert végén azt hittem, hogy ott fogják kinyomni belőlem a babyt 8akkor még nem tudtuk, hogy fiú- lány?) Gyakorlatilag azóta nem járok koncertre!! a tömegiszonyom itt kezdődött … A koncert amúgy nagyon jó volt…

Szóval 19 nappal a megszületésem előtt Omega koncerten voltam és az Ezüstesőt biztosan hallottam, hiszen abban az évben a Gammapolis című albumukkal turnéztak, a Space rock korszakuk vége felé.

Day 4: egy dal amitől mindig mosolyogsz

És akkor jöjjön a mai adag. Mikor gondolkoztam a megoldáson szinte egyértelmű volt, hogy ez magyar dal lesz, és 90%-ban biztos voltam benne, hogy Bëlga 🙂

4 hozzászólás a(z) “30 nap – 30 dal” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük