Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 44. – tepi77

Ha valamit ki szeretnék törölni az emlékeimből, az a ’80-as évek italidisco stílusa és slágerei. @tepi77 pont akkor volt abban az életkorban, mikor minden stílusra nyitott volt.

A ’80-as években voltam – befolyásolható zenei ízlésű – gyerek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ’89-ben például Modern Talkingot hallgattam ÖNSZÁNTAMBÓL.
Ugyanebben az időben volt menő irányzat az italodisco/eurodisco, bennem KOTO neve él, például, de minden szintidobozban termett egy italodisco csapat, úgyhogy végtelenül lehetne sorolni a zenekarokat.
No, ebben az időszakomban volt nagy kedvenc dalom a Radiorama nevű olasz duó „Aliens” c. száma. Nyomatékosan hangsúlyoznom kell, hogy a videóklippel csak nemrégiben találkoztam, úgyhogy annak minősége semmiben nem befolyásolta a rajongásomat, pusztán a zene volt az, ami – úgymond – rabul ejtett. Az angol tudásom sem volt valami irdatlan, úgyhogy nem tudtam, hogy nem ÁLIENSZ-nek kell ejteni, pedig ők úgy énekelték. Azt hiszem, egyedül a hangszerelés és az egész italodiscora jellemző dinamikusság és már-már epikusság az, ami megfogott a dalban. Ha lenne sok időm, ilyen zenéket is faragnék, ilyen klipekkel.

További @tepi77 napi zene:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük