Kategóriák
Blog

Áprilisi tréfa

A Google-ről tudjuk, hogy szeretnek tréfálni, viccelődni és nem kell, hogy április elseje legyen. A termékeikben gyakran található úgynevezett „easter egg„, rejtett funkció, meglepetés.

Még 2000-ben kezdték el az áprilisi tréfákat, ezek közül az egyik legnevezetesebb 2004-ben volt, amikor elindították a Gmail szolgáltatást, 1 GB tárhelyet kínálva. Viszont ez koránt sem volt áprilisi tréfa.

ISS - Izrael fölöttMa, a szokásos Google Analytics körömet futottam, amikor felfigyeltem egy „mozgó látogatóra”. Hoppá, ez érdekes!

Elsőre a közel-keleti látogató tűnt fel, illetve az, hogy bár a térképen szerepel, de mint látogató nem jelenik meg. Gyanús.

Aztán amikor a kurzort a narancssárga kör felé vittem, még gyanúsabbá vált: a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kontroll terméből 41 látogató nézi a blogomat? Neee.

Jó, akkor nyomozzunk tovább.

ISS a PatikablogonÁtmentem a Patikablog statisztikájára, és láss csodát, ott is megtaláltam a relytéjes látogatót.

Na, itt állt össze teljesen a kép, hogy egy jól kigondolt áprilisi tréfáról van szó, Google módra. Készítettem róla egy felvételt is, ahogyan szépen lehet követni a Nemzetközi Űrállomás mozgását. Azt nem tartom kizártnak, hogy a pálya, amit leír, fedi a valóságot.

Mindenesetre jót mulattam!

Egy hozzászólás a(z) “Áprilisi tréfa” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük