Kategóriák
Heti Zene

Heti Zene 5.

Hehe, az e heti @strob zene, megint egy izlandi. De nem is akármilyen!

Éppen aktuális kedvenc izlandi zenekarom zenéjét hallgattam a hétvégén, mikor a YouTube ajánlója feldobta nekem a Retro Stefson zenekar Glow című dalát. Két dolog fogott meg egyből: a zene és a klipp. Okkké, akkor nézzünk utána a zenekarnak.

A Google segített és minő meglepetés, egy újabb izlandi zenekarról van szó. Tessék? Ez az ország lesz a végzetem! 🙂 Ráadásul a szemtelenül fiatal 8 fős zenekart már korábban kikiáltották az egyik legnagyobb izlandi reménységnek.

A Deezer segítségével meg is hallgattam az összes albumukat. Egész komoly fejlődésen mentek keresztül, de már a korai albumukon is vannak ígéretes darabok. Tehetségesek na.

A Glow pedig rabul ejt…a Kimba pedig szemnek és fülnek is jó.

A héten egyedül @masnisgyilkos küldött nekem zenét. Az Eurovíziós dalfesztivált jómagam is néztem, többé kevésbbé szörnyülködve. Az olasz srác Marco Mengoni dala az orgánuma miatt nem tetszett, de az olasz nyelv szépsége ezt feledtetni tudta velem.

Egyetlen oka van annak, hogy évente végignézem az Eurovíziós Dalfeszivált: hogy néhány előadóra rákeresve meglepően jó zenéket találok, amiket megkedvelek annyira, hogy hallgatásra is ajánljam.
Íme.

3 hozzászólás a(z) “Heti Zene 5.” című bejegyzéshez

Kár, hogy a héten nem ajánlottam, viszont végre valaki látványosan szemlélteti, hogy a klip az klip.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük