Kategóriák
Heti Zene

Heti Zene S02E01

Az ősz általában a sorozatok kedvelői számára különösen izgalmas, hiszen ekkor új évaddal jelentkeznek a hétről hétre követett sorozatok.

Még nyáron interjúvoltam meg ajánlótársaimat, hogy lenne-e kedvük folytatni a Heti Zene ugyan egyszer már lezárt sorozatát. Mivel legnagyobb örömömre mindenki nagy kedvvel és lendülettel jelzett vissza, a mai nappal – igaz még kicsit foghíjasan – újból útjára indul a heti zeneajánló.

Nyitásként tepi77 egy friss filmzenei élményét osztja meg velünk, mely Steven Price műve és a Gravity című filmhez készült. Külön érdekesség, hogy Steven annyi idős, mint Tepi 🙂

Jómagam nehezen tudtam választani, mert mostanában sok új előadót ismertem meg. Mindez köszönhető a nemrég elindult Google Music szolgáltatásnak is, amire regisztráltam is jól. Egyelőre nagyon jó muzsikákat pakol nekem a korábbi hallgatási szokások, kedvencek alapján. Így futottam bele a mai zenébe is.

Yasmin művésznőt már ismertem korábbról, most a Gorgon City formációnak kölcsönözte a hangját, nem is akárhogyan. Jó hangulatú kis muzsika, jó a húzása.

Ni0 végre megint egy trance nótát ajánl és egyben üzen is nekem: vette az adást 🙂

Mivel a múltkor finoman jelezted, hogy nem elég trance-es az ajánlatom, íme a mostani kedvencem. Simon Patterson alapvetően nem a melodikus számairól ismert, ám összeállva Lucy Pullinnal egy olyan vokálos és dallamos egyveleget hoztak össze, ami szerintem nem csak trance rajongóknak tetszhet.

Enjoy!

Ez az ősz az újrakezdések ősze, az már biztos, hiszen attilagyongyosi hosszú kihagyás után, egy nagyon helyes döntést meghozva újraindította zenei blogját.

Hejhó!

Andrew Bayertől már ajánlottam annó. Amit ő kiad a kezéből, az mindig valami egészen bizsergetően jó.
Legújabb kislemeze, a Perth (bár még nem jelent meg), első hallásra elcsavarta a fejemet. Zsivány kettősség jellemzi, hiszen kőkemény szeletelésként
mutatkozik be, az nem is igazán jön be, de aztán megvillantja a foga fehérjét, ami nem más, mint klisésnek hangzó ám valójában fülbetapadós vezérdallam. Csengőkkel. Csengők, bitch!

Szerelmesedjetek bele Ti is!

A Heti Zene újraindulása nem volt teljesen zökkenőmentes, többször is nekifutottunk. Emiatt fordul most elő, hogy masnisgyilkostól most két ajánlást is kaptok! Az első egy igazi brit popzenét játszó ír zenekar Dublinból, a Funeral Suits. A másik pedig egy számomra különösen nyerő kombináció: izlandi zenekar Rómában! Az Of Monsters And Men zenekar már feltűnt a blogon korábban is, a mostani dalnak pedig irtó jó hangulata van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük