Kategóriák
Heti Zene

Heti Zene S02E06

A Heti Zene már annyiszor változott, hogy egy újabb változás már meg se kottyan! Azon is filózok, hogy a szerdai megjelenés helyett (ami ma csütörtök, miért ne) átállok a szombat-vasárnapi megjelenésre.

Két új ajánlóval bővült állandóra a csapat, akik közül @andan81 urat már ismeritek, hiszen már többször is ajánlott muzsikát. Viktor hasonló zenei szcénában mozog mint én, meg tud lepni jó kis muzsikákkal.

Másik új ajánlónk @ddq, aki, miután felkértem az ajánló szerepre, meglepett ezzel a sorral:

„For the rec: 95%ban elektronikus es azon belul is tort utemeket meg azon belul az elmeroggyantabbakat hallgatok, lasd lastfm/ddq :)”

Jöjjenek akkor hát az erre a hétre szánt dalok!

Ha jól tudom, @tepi77 ma egyik példaképétől hozott dalt. Ulrich Schnauss nagy hatással van a Tangram produkcióra, ez a két zenei stílusban is észrevehető. Az A38 hajón Tangram Ulrich Schnauss előtt lépett fel két éve, 2011. novemberében.

@tepi77: Nekem mostanában Ulrich Schnauss új lemeze, a „Tomorrow is Another Day”  szól a legtöbbet, egész szépen „producerelt” lemez, nem szokványos elektronika.

Aviciiről nem tudok higgadtan nyilatkozni, mert azon túl, hogy szerintem is túlhájpolt, számomra a „zenei” megoldásai is egy szerencsésen játszadozó tinédzser szintjén vannak. A hétre @ni0 két zenét is hozott, az egyiket Avicii-től, a másikat pedig Ronksi Speed-től.

@ni0: Bár ez a szám nem kimondottan trance, de attól még szerintem jó. Ettől függetlenül állítom, hogy az alig 24 éves Avicii továbbra is túl van hipe-olva. Viszont zeneileg mindenképpen kezd beérni. Erre ékes példa maga a True album is, ahol végre elrugaszkodott a megszokott dübörgésétől. Erről az albumról hoztam nektek a kedvenc számomat.

@ni0: A másik szám tényleg trance :). Egy régi kedvencem újragondolása. Ha még sosem hallottál Ronski Speed-ről, mindenképpen keress rá. Emma Hewittról pedig már ódákat zengtem korábban. Következzen a Lasting light 2014-es változata.

Már többször írtam, hogy @attilagyongyosi ajánlása mellé nehéz nekem átvezető szöveget írni, mert egyszerűen mindenre kiterjed az, amit ír. A mostani ajánlásával azért vagyok gondban, mert meg voltam győződve róla, hogy a DT8 Projecttől már hozott zenét…de nem találom, szóval hiba van a mátrixban 🙂

@attilagyongyosi: A mai napra egy olyan producert hoztam, akit nem is hiszem el, hogy még eddig nem hoztam.

A brit Darren Isaac Tate egyike az elektronikus tánczenei stílus legtehetségesebb producereinek. Klasszikus zenében való jártasságát pofátlanul jól használja fel dalaiban és olyan sajátos stílust alakított ki, aminek jellegzetességeit talán nehéz megfogni, de mégis elhatárolják őt a többiektől.

Számos álneve és projektje közül a DT8 Project az, ami hozzám legközelebb áll. 2007-es Perfect World című debütáló albuma mindenkinek abszolút ajánlom, egy viccen kívül tökéletes EDM album a legelső másodpercétől a legutolsóig.

Legutolsó másodpercei pedig a Winter című dalban manifesztálódnak, ami a mostani időjáráshoz pont passzol. Évről-évre előveszem ezt a számot. Nem beleszeretni lehetetlen. There’s a chill in the air.

Ahogyan a bevezetőben is írtam, @andan81 zenei ízlése nagyon közel áll az enyémhez. Sikerült megint egy jó darabot választania, a következő mixembe be is tenném, de jelezte, hogy ő is igényt tart erre, így hát visszavonulót fújtam 🙂

@andan81: A héten egy nagyon finom kis chilles beütésű deep house nótát hoztam nektek, a Berlinben élő, de ír származású Mano Le Tough house producertől. Remekül összerakott zenével van dolgunk; a nyugis csilingelő alapot brutális basszus töri meg, érdekes atmoszférát teremtve ezzel az egyébként sem egyszerű muzsikának. Nem mellesleg a remixet az olasz dj-duó, Carmine Conte és Matteo Milleri azaz a Tale of Us formáció készítette, ami szerintem jobb lett ezáltal, mint az eredeti szám.
Szóval kellemes kamillázgatást! 😉

Másik új ajánlónk @ddq, aki egy olyan zenésztől hozott egy dalt, akit bevallom egyáltalán nem kedvelek. De ez a dal kicsit más arcát mutatja meg, ami számomra szerethető. A döglött egéről a 777. A fura munkamódszer meg szintén szimpatikus!

@ddq: Az aktuális kedvencem az Joel Zimmerman aka. deadmau5 egy újabb félkész darabja (aki ugy dolgozik, hogy darabkakat pakol fel soundcloudra és az emberek visszajelzései alapján finomítja a zenéket) ami jelenleg a 777 munkacímet viseli és 13 percben felvonultatja az autentik csarnoktechno, a trance és a chillout kb. minden jellemző részletét. Mindezt remekül összerakott dobalapokkal és mélyen zengetett zongorákkal. Valahogy igy:

Mostanában az én zenémet megtalálni a legnehezebb. Talán azért is, mert nagyon rákaptam a már említett Boilerroom.tv-re és ott mixeket hallgatok. Így futottam bele az általam már ismert, de aztán elfelejtett előadóba, Bonoboba. Pontosabban egy mixébe, amin teljesen átjön a zsenialitása és a zeneszeretete. Valahogy én is így csináltam anno, ezt minden túlzás nélkül merem állítani (max én kevesebb hibával keverek 😀 ). Ja és kérem figyelni: megint brit zene. Ez JEL!

2 hozzászólás a(z) “Heti Zene S02E06” című bejegyzéshez

Az a poén, hogy én is meg voltam győződve, hogy ajánlottam már Tate-től és én sem találtam. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük