Kategóriák
Blog

iPhone bluetooth tethering iPadre

Sokan vagyunk, akik a WiFi-only iPadet vásároltuk meg, mondván, hogy amikor szükség lehet WiFi lefedettségen kívüli iPad használatra, akkor elég az iPhone is.

De persze mondhatnánk ezt megfordítva is, hogy amikor iPadet használunk, akkor tuti, hogy WiFi közelben vagyunk/leszünk.

Az élet aztán sikeresen rácáfol az amúgy racionálisan felállított elméletre és gyakran előfordul, hogy bizony mégis csak jó lett volna, ha WiFi+3G verziós iPadet veszünk.

No persze nem lennénk magyarok, ha nem keresnénk valami „tuti” megoldást. Ez a tuti megoldás az iOS-ben már engedélyezett „tethering” funkció, amivel a telefonon (értsd iPhone) élő mobilnet előfizetést „kölcsön tudom adni” más eszközöknek. Igenám, de Steve Jobs és társai is gondoltak erre, és, hogy ne üssék agyon a WiFi+3G verziós iPad eladásokat, egyszerűen fogták magukat és letiltották az iOS-ben az iPhone és iPad ilyen módon történő összekapcsolását. Nem túl felhasználóbarát egy lépés volt ez, de üzletileg érthető.

A hétvégén szembe jött velem egy PhotoSync nevű app, amit azért (is) tettem fel, mert így az iPhone-al készített fotók egyszerűen átlőhetők az iPadre. WiFin vagy bluetooth-on  keresztül.

Mivel nem voltam WiFi közelben, maradt a bluetooth, és ekkor ért a meglepetés: miután az iPhone-iPad összekapcsolás megtörtént, az iPhone-on látom, hogy szépen pulzál az Internet tethering felirat…no mondom, mi történt?

Gyors ellenőrzés, és kiderült, hogy MŰKÖDIK! Az iOS 4.3 verziója már nem tiltja meg az iPadnek, hogy csatlakozzon az iPhone-hoz, így halleluja, működik az internet tethering, és akkor is lehet iPaden netezni, amikor nincs az ember (meg az asszony) WiFi közelben.

A sebesség tűrhető, azért a megváltást az iPhone 4 által nyújtott Personal Hotspot nyújtja majd,de addig megteszi.

Büszkeséggel tölt el, hogy a funkcióra én jöttem rá, a twitteren volt is egy aprócska hírverés, de semmi komoly.

8 hozzászólás a(z) “iPhone bluetooth tethering iPadre” című bejegyzéshez

Hmm… Nekem ez már 4.2.1-en is ment/megy… A laptopot, és az iPad-et is így használom. Keveset fogyaszt, s csak addig, míg használom. 😉

Az iPhone-on nekem is 4.2.1 van és laptoppal eddig is ment. Az iPadre nem engedte az Apple a tetheringet, de a 4.3-as iOS-ben (tehát ha úgy nézem, az a lényeg, ami az iPaden fut) ezt már engedi.

Apple hírek – Vendég blogger: iPhone alkalmazásaim és amiket letöröltemszerint:

[…] a hajdani MacBook Prómra másoltam fotót. Ennek az alkalmazásnak köszönhetem, hogy felfedeztem az Internet Tetheringet, amit iPhone 3G-re csak később engedélyezett az […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük