Kategóriák
Blog

Drága gyalogos polgártársaim!

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy bár sokszor teljesen jogosan utáltok bennünket autósokat, főleg, ha nem engednek át benneteket egyesek a zebrán, most mégis, legyetek pár napig elnézőek.

Az utak csúszósak, havasak, latyakosak. A legnagyobb jóindulatunk és figyelmességünk ellenére sem tudunk mit kezdeni a fizika törvényeivel. Főleg, ha hirtelen lelépsz a zebrára!

Mert bár tény, hogy ott elsőbbséged van , nem garantálom, hogy meg tudok állni. Neked viszont egy lépés csak az ellentétes irányba, egy kis figyelmesség, so called az autós helyzetébe történő belegondolás, az elsőbbségedről való lemondás és mindkettőnk élete könnyebb lesz télen.

Köszönöm, hogy elmondhattam.

 

5 hozzászólás a(z) “Drága gyalogos polgártársaim!” című bejegyzéshez

ismered a KRESZnek azt a részét, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességet megválasztva kell vezetni? 😉
de persze igen, a gyalogos sem árt ha figyel, mert ott meg az van, hogy attól, hogy nekem van elsőbbségem, még nem árt szétnézni és mérlegelni 😉

Igen csak akkor 10el kéne menni mert a féktáv csillószorosára megnő ilyenkor. És nem úgy lép le a gyalogos véletlenül se hogy 50méterre hanem amikor ott vagy 2 méterre és ha 20-al gurulsz akkor is elcsapod.

Zsuzsa, vannak esetek, mikor a KRESZ-t úgy ahogy van, kukázni kell, mert a fizikát rohadtul nem érdekli. Ilyenkor én azt gondolom, nem a hibást kell keresni, hanem a tényeket elfogadva mindent megtenni, hogy elkerülhető legyen egy baleset. Én megteszem a magam részéről, és ezt kérem a gyalogosok részéről is, így segítünk egymáson. Neki egy lépés és 1mp "hátrány", nekem egy rohadt nagy fékezés, anyázás, plusz benzin, környezetszennyezés stb…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük