Kategóriák
Blog

Google Plus chat visszahódítása

Megint egy Google Plus bejegyzés, de ezt meg kell osztanom veled! Pár hete történt, hogy megérkezett visszafoghatatlan hévvel a Google Plusra is a chat, lánykori nevén a GTalk szolgáltatás (pontosabban itt most már hangouts néven fut és kicsit több, mint chat).

Bár nem terveztem sosem, hogy a Google Pluson chatelni fogok (a Facebookon is egyre jobban gyűlölöm a lehetőséget, de erről majd még egyszer külön írok, hogy miért), mikor felkínálkozott a lehetőség, rácsaptam mint kisnyugdíjas az akciós csirkefarhátra. Ez azonban azt eredményezte, hogy az addig csak pár emberrel használt szolgáltatás az összes „körözött” ember számára megadta a lehetőséget, hogy engem a chaten (GTalk) elérjen.

Szerencsére nem volt semmi atrocitás, de engem zavart, hogy az iChat ablakomban (ezen keresztül használom ugyanis a GTalkot) az ismerősök listájában rengeteg ember megjelent. Aztán jött az ötlet, amit közben már megtaláltam más tollából is a neten.

Megint a körök

A megoldást a problémámra megint a körök nyújtják. Csináltam egy kört, ami a chat címkét kapta és beledobáltam azokat, akiket látni akarok az iChat partner listáján, illetve akik számára kvázi elérhetővé teszem magam a chaten.

A következő lépést a chat beállításoknál kell keresni. Ha bejelentkezel a Google Plus chatjébe, akkor találsz egy „Privacy settings” menüpontot, ahol meg tudod azt adni, hogy mely körök számára engedélyezed, hogy tudjanak veled chatelni.

Ha akarod, ez lehet akár több, de akár egy kör is, mint ahogyan azt én tettem.

„Örö’ é bódottá'” – mondaná Matisz papa.

Most már látod, én így hódítottam vissza a Google Plus chatet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük