Kategóriák
Heti Zene

Heti Zene 7.

Korábban már említettem, hogy a napi zene, majd heti zene életre hívásában a te szórakoztatásodon túl egy önző szándék is vezényelt, mégpedig, hogy szerkesztőtársaim ajánlásaival én magam is új zenéket ismerek meg. Ma megint egy ilyen eset van, hiszen – bár erre büszke nem vagyok – egy általam eddig nem ismert zenekartól hozott a héten egy remek muzsikát @tepi77. Ment is a kedvencek közé!

Naná, hogy BoC. Kell ennél több szöveg? 🙂
Kell. Valahogy úgy földöntúli, hogy közben nagyon is földközeli.
Kanada partjai, ahova a skót zenész testvérpár helyezte a zenei projektjét, hamarosan új lemezzel jelentkezik, addig is itt az első szám.

A mostani @strob zenei élmény egy tinédzserkori filmhez köthető áttételesen. A Rómeó és Júlia modern feldolgozásának egyik betédalát játszotta a The Cardigans nevű formáció.

Úgy látszik, az északi zene imádatom régebbre nyúlik vissza, mint azt sejtettem. A The Cardigans nevű svéd formáció már 1992-ben belopta magát a szívembe, akkor még csak az énekesnő Nina Persson bájának köszönhetően, főként a Lovefool című dalban.

Aztán jött a Gran Turismo 2 játék egyik betédala a My Favourite Game, amely a hasonló című albumon található meg. Szintén a Gran Turismo albumon szerepelt az Erase and Rewind című dal, ami az Egyesült Királyságban a 7-ik helyig jutott a slágerlistákon. Nem rossz!

Ezt hoztam el most nektek, élvezzétek a feszes ritmusát, melyet tökéletesen old a refrén alatt hallható fűrészfog mintájú hanghullámból képzett szinti basszus.

A klippel mindössze egy bajom van: a hangszer rongálásnak nem vagyok híve semmilyen formában sem.

Az elmúlt hetek legvitatottabb albumáról hozott egy zenét @attilagyongyosi. A Daft Punk mindig is egy üde színfolt volt az elektronikus zenei palettán. A francia duónak megkérdőjelezhetetlenül egyedi stílusa van. Ki ne emlékezne az Around The World című dalra és a zseniális egyben felvett videoklipre?!

A sok támadással és kritikával ellentétben én is osztom @attilagyongyosi véleményét, az album jó. Nagyon is!

Vannak azok a dalok, amelyekbe első hallásra beleszeret az ember. Amikor felcsendül a legelső ütem már tudod, hogy ez valami nagyon jó lesz.

A francia Daft Punk duót remélem senkinek sem kell bemutatni. Május 17-én érkezett negyedik albumuk, a Random Access Memories, ami kellően kapja a reklámot manapság és talán sokan nem értenek velem egyet, de szerintem teljesen jogosan. Nekem nagyon bejön, mindig is komáztam, ha visszanyúlnak a ’70-es, ’80-as évek elektronikus zenei stílusába.

Ami nulla másodperc alatt elcsavarta a fejem, az az Instant Crush című dal az albumról. Annál többet nem is fűznék hozzá, minthogy a vokált az amerikai The Strokes banda énekese szolgáltatja szénnét vocoderelve. Nem tudom leállítani!

A sok elektronikus zene mellé ismét @masnisgyilkos szolgáltatja az ellenpólust. A zene a Nikon fényképezőgépek újfajta megközelítésű reklámkampányának aláfestő zenéje volt. Teli van érzelemmel, bár ezt lehet, hogy csak azért kötöm hozzá, mert a reklám is ezt sugallta. Kellemes muzsika.

Dallamtapadós zene szerdára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük