Kategóriák
Napi Zene

Napi zene 51. – tepi77

@tepi77 az a fajta zenész, akire az elektronikus zene hőskorában a „nagyok” eléggé komoly hatással voltak. Kraftwerk, OMD, JM Jarre és még sorolhatnám. Zenéjében én nyomokban OMD-t is vélek felfedezni.

A múlt héten felpörögtek az események zenei projektje a Tangram körül. Miután április hónapra ingyenesen letölthetővé tette minden albumát (de ha támogatni szeretnéd a munkáját, akkor megadhatod, hogy mennyit fizetnél egy-egy albumáért), kiadója elhagyta, de ennek ellenére (vagy pont ezért) minden idők legsikeresebb pár napját zárta a letöltések számában. Érdekesen működik a mai zenei világ.

És egy kis kulisszatitok: ha minden jól megy, hamarosan készül egy Tangram remix, az én „méregkeverésemben”!

A napokban szinte repeaten szólt az OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) új lemeze, az English Electric. Ez az a lemez, ami a nagy visszatérők új lemezei közül a legjobban idézi fel, hogy miért is volt egy zenekar annak idején nagy. A kiválasztott dal a Metroland, nagyon sokban hasonlít és merít a Kraftwerk Trans-Europe Express c. lemezén hallható Europe Endless c. trackhez, de az OMD mindig szívesen dolgozott a Kraftwerk nyomában.

Az egész album csillagos ötös.

További @tepi77 napi zene:

Egy hozzászólás a(z) “Napi zene 51. – tepi77” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük